Hämeenkadun ylittävä suojatie Koskikadun kohdalla poistuu käytöstä – tilalle tulee raitiotien ylityspaikka, näin sen säännöt eroavat suojatiestä

Hämeenkadun ja Hatanpään valtatien liittymässä jatketaan raitiotien kiveystöitä sääsuojissa uusilla alueilla maaliskuun alusta lähtien noin kahden viikon ajan. Töiden vuoksi Hämeenkadun ylittävä suojatie Koskikadun liittymässä poistuu käytöstä viikon 9 loppupuolella.

Lähin Hämeenkadun ylittävä suojatie sijaitsee Pellavatehtaankadun liittymässä. Lisäksi ravintola Puiston edustalla on Hämeenkadun ja raitiotien ylityspaikka. Kiveystöiden valmistuttua myös Koskikadun liittymään tulee kadun ja raitiotien ylityspaikka, eli suojatietä kohdalle ei enää palauteta. Kiveystöitä tehdään kelien vuoksi sääsuojassa ja ne valmistuvat arviolta viikon 10 lopulla.

Hämeenkadulla on raitiotien rakentamisen aikana ollut käytössä töiden aikaisia suojateitä. Raitiotien ja katurakennustöiden valmistumisen myötä Hämeenkadulle jää katusuunnitelman mukaisesti sekä suojateitä että ns. raitiotien ylityspaikkoja. Ylityspaikkojen ja suojateiden ero on väistämisvelvollisuudessa.

Ylityspaikan kohdalla ei ole suojatiemerkintöjä, ylityspaikalla jalankulkija väistää ratikkaa, busseja, takseja ja huoltoliikennettä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut