Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronan ilmaantuvuus nousi ennätyslukemiin – Ministeri: "Kyse ei ole enää vain pääkaupunkiseutua tai Uuttamaata koskevasta ongelmasta"

Koronavirustartuntojen ilmaantuvuus on Suomessa noussut sataa tuhatta ihmistä kohti jo 107,5:een kahden viime viikon aikan

– Ilmaantuvuus on noussut ennätyslukemiin, totesi johtaja Mika Salminen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL).

Hän kertoi asiasta torstaina aamupäivällä pidetyssä THL:n sekä sosiaali- ja terveysministeriön (STM) tilannekatsauksessa.

– Kyse ei ole enää vain pääkaupunkiseutua tai Uuttamaata koskevasta ongelmasta. Myös muualla maassa tilanne on pahentanut, sanoi perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.).

Kiurun mukaan tartuttavuusluku on jo yli yhden eli jokainen uusi koronatartunta johtaa vähintään yhteen jatkotartuntaan.

Hus-alueella ilmaantuvuus on jo 209 tapausta 100 000:ta asukasta kohti..

Suomen sairaanhoitopiireistä seitsemän on epidemian leviämisvaiheessa ja suuri osa kiihtymisvaiheessa. Perustasolla on enää 5 aluetta.

– Ovatko ne enää perustasolla viikon kuluttua, se jää nähtäväksi, Kiuru sanoi.

– Yhtään nollan tartunnan sairaanhoitopiiriä meillä ei Suomessa ole, sanoi strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki STM:stä.

Suurin uhka ovat tällä hetkellä muuntovirukset.

Tartuntatautirekisteriin on ilmoitettu jo 690 tapausta. Niistä 660 on ollut brittivarianttia ja 29 Etelä-Afrikan muunnosta, Brasilian varianttia 1.

529 muunnostapauksista on todettu Hus-alueella.

Kaikkiaan koronan on sairastanut jo 55 687 ihmistä eli noin prosentti väestöstä.

Voipio-Pulkin mukaan positiivisten testien osuus on kasvanut, vaikka myös testien määrä on lisääntynyt.

– Uusista tartunnoista todetaan aika vakiintyneesti 25 prosenttia ihmisillä, jotka ovat karanteenissa.

Ulkomailta saatuja tartuntoja on 3 prosenttia. Jatkotartuntoihin nämä johtavat nyt aiempaa useammin, 6 prosentissa tapauksista.

Muokattu 25.2.2021 kello 11.16 ja 11.22: Lisätty Voipio-Pulkin osuudet. Kello 11.26: Lisätty Kiurun kertoma tieto, että jokainen tartunta johtaa ainakin yhteen jatkotartuntaan. Kello 11.47: Muutettu aikamuoto tilaisuuden päätyttyä.