Koronan ilmaantuvuus nousi ennätyslukemiin – Ministeri: "Kyse ei ole enää vain pääkaupunkiseutua tai Uuttamaata koskevasta ongelmasta"

Koronavirustartuntojen ilmaantuvuus on Suomessa noussut sataa tuhatta ihmistä kohti jo 107,5:een kahden viime viikon aikan

– Ilmaantuvuus on noussut ennätyslukemiin, totesi johtaja Mika Salminen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL).

Hän kertoi asiasta torstaina aamupäivällä pidetyssä THL:n sekä sosiaali- ja terveysministeriön (STM) tilannekatsauksessa.

– Kyse ei ole enää vain pääkaupunkiseutua tai Uuttamaata koskevasta ongelmasta. Myös muualla maassa tilanne on pahentanut, sanoi perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.).

Kiurun mukaan tartuttavuusluku on jo yli yhden eli jokainen uusi koronatartunta johtaa vähintään yhteen jatkotartuntaan.

Hallitus esittää ravintoloiden sulkemista – Laaja kolmen viikon sulku vie nuorten harrastukset tauolle ja yläasteetkin etäopetukseen

Hus-alueella ilmaantuvuus on jo 209 tapausta 100 000:ta asukasta kohti..

Suomen sairaanhoitopiireistä seitsemän on epidemian leviämisvaiheessa ja suuri osa kiihtymisvaiheessa. Perustasolla on enää 5 aluetta.

– Ovatko ne enää perustasolla viikon kuluttua, se jää nähtäväksi, Kiuru sanoi.

– Yhtään nollan tartunnan sairaanhoitopiiriä meillä ei Suomessa ole, sanoi strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki STM:stä.

Hakunila, Vuosaari, Leppävaara... tilastot paljastavat pk-seudun alueet, joissa on todettu eniten uusia koronavirustartuntoja

Suurin uhka ovat tällä hetkellä muuntovirukset.

Tartuntatautirekisteriin on ilmoitettu jo 690 tapausta. Niistä 660 on ollut brittivarianttia ja 29 Etelä-Afrikan muunnosta, Brasilian varianttia 1.

529 muunnostapauksista on todettu Hus-alueella.

Yritystenkin on huomisesta alkaen varmistettava kahden metrin turvavälit tai tiloille tulee käyttökielto – Koskee yli 10 hengen tiloja Hus-alueella

Kaikkiaan koronan on sairastanut jo 55 687 ihmistä eli noin prosentti väestöstä.

Voipio-Pulkin mukaan positiivisten testien osuus on kasvanut, vaikka myös testien määrä on lisääntynyt.

– Uusista tartunnoista todetaan aika vakiintyneesti 25 prosenttia ihmisillä, jotka ovat karanteenissa.

Ulkomailta saatuja tartuntoja on 3 prosenttia. Jatkotartuntoihin nämä johtavat nyt aiempaa useammin, 6 prosentissa tapauksista.

Muokattu 25.2.2021 kello 11.16 ja 11.22: Lisätty Voipio-Pulkin osuudet. Kello 11.26: Lisätty Kiurun kertoma tieto, että jokainen tartunta johtaa ainakin yhteen jatkotartuntaan. Kello 11.47: Muutettu aikamuoto tilaisuuden päätyttyä.

Uudet tiukat määräykset hygieniasta ja väljyydestä koskevat nyt niin busseja ja takseja kuin terminaalejakin – Minne voi ilmoittaa, jos havaitsee puutteita?

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut