Hämeenkadun katukuvaan iso muutos viikonlopusta eteenpäin – Pysäkkikatokset tulevat!

Tällaiset pysäkit saadaan Taysin kohdalle. Tampereen Raitiotie Oy/Skyfox Marko Kallio
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Hämeenkadun raitiovaunupysäkkikatosten asennus aloitetaan sunnuntaina.

Katokset ovat valmiina 1. huhtikuuta mennessä.

Viikkojen 9 ja 10 aikana Ratikan pysäkkikatokset Tuulensuun, Keskustorin, Koskipuiston ja Rautatieaseman pysäkeille. Asennustöitä tehdään arkena.

Tampereen Ratikan pysäkkikatokset toimittaa ja asentaa JCDecaux Finland Oy, jolla on niihin mainosoikeus noin viidentoista vuoden sopimuskaudelle. Sopimus on solmittu Tampereen Raitiotie Oy:n kanssa. Pysäkkikatosten kustannukset katetaan mainostuloilla. Katosten muotoilusta vastaa IDIS Design Oy.

Pysäkit valjastetaan osittain myös Ratikan taiteen käyttöön. Kuvataitelija Ville Andersson on suunnitellut pysäkkikatosten laseihin painatettavat kuvamateriaalit. Lisäksi yksi Ratikan taiteen neljästä maamerkkiteoksesta, taiteilija Jaakko Himasen Tuulensilmät -veistotaideteos, kattaa koko Pyynikintorin raitiovaunupysäkin.

Tämän lisäksi Tampereelle saadaan taidepysäkkejä. Hakametsän pysäkille tulee taitelija Mia Erlinin valotaideteos, Hervannan kampuksen pysäkille valmistuu Olli Laineen ja Atso Airolan valotaideteos Suovillat, Hippoksen pysäkillä pääsee tutustumaan Juliana Hyrrin sarjakuvataiteeseen, Opiskelijan pysäkillä voi aistia Akuliina Niemen ja Jarkko Räsäsen sekä työpari Aleksi Tegelin ja Maaret Syväojan äänitaidetta, Sorin aukiolle tulee Silja Merikallion suunnittelema betoninen taideteos, Tullin pysäkillä nähdään Pasi Rauhalan, Elli Vuorisen ja Arttu Niemisen videotaidetta, Uintikeskuksen pysäkille valmistuu kirjailija Anni Kytömäen ja hänen työryhmänsä luontoaiheinen sanataideteos ja Rautatieasemalle valmistuu veistoskokonaisuus.

Pysäkkitaidekokonaisuus valmistuu Tampereen Ratikan liikennöinnin aloittamiseen 9.8.2021 mennessä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut