Vanhan kirkon remontti: Uutuuksina kahvio ja skeittitapuli

Teemu Nurmi

Tampereen keskustassa remontoidaan parhaillaan vuonna 1824 rakennettua Vanhaa kirkkoa. Tavoitteena on rakentaa uudenlainen kirkkotila, jonne tulee muun muassa automaattinen sammutusjärjestelmä, kahvio ja oleskelutiloja. Kirkosta halutaan tehdä saavutettavampi ja monikäyttöisempi.

– Vanhan kirkon remontti on toki erityinen, kun ollaan näin vanhassa ja arvokkaassa ympäristössä. Kyseessä on kirkon olennainen muuttaminen, jolloin päätöspolku itsessäänkin on jo kovin pitkä, mutta samalla se osaltaan varmistaa sen, että se mitä tehdään, tehdään harkiten, Tampereen seurakuntien kiinteistöjohtaja Heikki Päätalo kertoo tiedotteessa.

Hanketta on suunniteltu hyvin huolellisesti. Päätalo kertoo, että mukana on pääsuunnittelijana toimineen Arkkitehtitoimisto Neva Oy:n lisäksi ollut Arkkitehtitoimisto Hanna Lyytinen Oy ohjausryhmän kautta.

– Näin on haluttu varmistaa riittävä arkkitehtoninen ja kulttuurihistoriallinen vuoropuhelu. Erityinen kohde heijastuu myös rakenne- ja LVIS-suunnitteluun. Kaikki tehdään hyvin hienovaraisesti ja vanhaa kunnioittaen.

Muutosten myötä Vanhasta kirkosta halutaan elävä keskus Tampereen sydämeen. Penkkien poistaminen mahdollistaa erilaisten toimintojen järjestämisen kirkossa. Pienryhmät, koulutukset ja kohtaamiset ovat mahdollisia myös kirkon takaosassa. Viikoittaiseen toimintaa kahvila tuo merkittävän lisän.

Vanhan kirkon pappi Olli Viljakainen iloitsee, että äänentoiston ja valaisutekniikan parannukset tarjoavat paremmat mahdollisuudet järjestää konsertteja ja tapahtumia.

Myös ihan uutta toimintaa on luvassa. Kesäkuun alussa kirkon tapulissa aloittaa Skeittitapuli, jota ylläpitävät Tuomiokirkkoseurakunta ja skeittaajaporukka Kaarikoirat. Skeittitapulista voi vuokrata skeittivälineitä ja tarjolla on ilmaista opastusta. Kaarikoirien lisäksi muita yhteistyökumppaneita ovat Tampereen kaupunki, nuorten ehkäisevän huumetyön yhdistys YAD, etsivän nuorisotyön Ohjaamo, Tampereen seurakuntien diakonia- ja yhteiskuntavastuun yksikkö G Livelab, Kulttuuritalo Laikku ja Tampereen Teatteri.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut