Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sepänkadun ratikkatyöt käynnistyvät ja muuttavat liikennejärjestelyjä – Nykyinen silta korvataan yli kaksi kertaa leveämmällä

Tampereen Sepänkadun raitiotietyöt alkavat viikolla 11 (15.3) Pirkankadun ja Satakunnankadun välisellä osuudella, ja töistä aiheutuu liikennejärjestelyjä alueelle.

Sepänkadun itäpuolella, Pirkankatu–Satakunnankatu-välillä, aloitetaan hulevesilinjan rakentaminen ja siihen liittyvät liikennejärjestelyt. Töiden vuoksi autoliikenne siirtyy kadun länsireunaan siten, että kumpaankin suuntaan on yksi ajokaista.

Jalankulku ohjataan kadun länsipuolelle ja pyöräily tältä väliltä ohjataan kiertoreiteille muun muassa Pirkankadun pohjoispuolen kautta Tipotielle ja Satakunnankadulle. Kiinteistöille pääsy ja huoltoajo Sepänkadulla varmistetaan kaikissa työvaiheissa.

Sepänkadun raitiotietöitä jatketaan myöhemmin keväällä siten, että Sepänkadun sillan kautta kulkeva liikenne katkaistaan toukokuun alkupuolella. Silloin aloitetaan nykyisen sillan purkutyöt ja uuden sillan rakentaminen. Sillan sulkemisesta ja sen liikennevaikutuksista tiedotetaan tarkemmin lähempänä töiden aloitusta.

Sepänkadun nykyinen silta korvataan uudella, entistä leveämmällä sillalla, joka mitoitetaan sekaliikenteelle (raitiotieliikenne, autoliikenne, jalankulku ja pyöräily). Sepänkadun silta levenee enimmillään yli 40-metriseksi, kun sillan nykyinen leveys on reilut 15 metriä. Työt kestävät tämän vuoden toukokuulta loppukesään 2022 asti.