Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tohlopin vesipuistohankkeesta syntyi palauteryöppy – Vastauksia tuli nelinumeroinen määrä

Kesä: Tohloppi-järven hankkeen yrittäjä Tuukka Tuominen kertoo, mistä paljon puhetta aiheuttaneessa puistossa on kyse.

Tampereen Tohloppi-järvelle on suunnitteilla vesipuisto. Sille lupaa hakee Tuukka Tuominen, joka jo pitää järvellä sup-lautojen vuokrauspistettä ja wakeboardingin mahdollistavaa kaapelivetorataa, jota voi hyödyntää myös järven jäätyessä.

Tuominen on tullut tutuksi myös talvikaudella järven luisteluradan auraajana.

Tampereen kaupungilla oli verkkosivullaan 16. helmikuuta asti auki ollut kysely, jossa pystyi ottaa kantaa vesipuiston paikkaan sekä antaa vapaata palautetta.

Toimistosihteeri Erja Parkkali Tampereen kaupungilta kertoo, että mielipidekysely sai paljon huomiota ja kiinnostusta. Vastauksia tuli peräti nelinumeroinen määrä ja sanallisiakin kommentteja hurjasti.

Parkkalin mukaan kyselyn mielipiteissä tuotiin monta kertaa esiin se, miksi Epilänkadun rannasta käytettiin nimitystä ”entinen uimaranta”.

– Kaupungin tiedossa on, että ranta on aktiivisessa käytössä, mutta sanalla entinen viitattiin siihen, että kaupunki ei hoida ja ylläpidä rantaa uimarantana. Tohloppijärven ylläpidon piirissä olevat uimarannat ovat Pyydyspohjankadun ja Epilänkatu 64:n uimarannat, Erja Parkkali toteaa.

Pelko vesipuiston aiheuttamasta melusta nousi esiin sosiaalisessa mediassa, kun hanketta ensimmäisen kerran esiteltiin.

Tuukka Tuominenkin on kuullut suoraan kyselyjä siitä. Melua pelkäävät uskovat sen aiheutuvan jostakin laitteesta, lähinnä siis kompressorista, joka lykkää jatkuvasti ilmaa esimerkiksi pomppulinnoihin.

– Vesipuistossa ei tule olemaan kompressoria, joka olisi päällä koko kesän. Puiston moduulit ovat ilmapatjojen ja sup-lautojen kaltaisia rakennelmia, jotka pumpataan ennen sesongin alkua täyteen ilmaa ja kauden päättyessä ilma päästetään pois, Tuominen korostaa.

Vesipuistoon tulee muun muassa vesitrampoliini, hyppy- ja liaanitorni, kiivettäviä tai alta mentäviä aitoja sekä liukumäkiä. Kaikki laitteet ovat ilmatäytteisiä, 3-6 metriä pitkiä moduuleja, jotka kiinnitetään toisiinsa.

– Tarkoitus on tehdä alueesta neliskanttinen ja radat kulkevat nurkasta nurkkaan, Tuukka Tuominen sanoo.

Tohloppi-järvelle tulisi oikea vesiliikuntakeskus, sillä suppailu ja wakeboard säilyvät tarjonnassa mukana.

– Haluan tuoda järvelle toimintaa kaikenikäisille ja vesipuisto on suunnattu lapsille, Tuukka Tuominen kertoo.

Vesipuistoon saattaa kuumana kesäpäivänä tulla kävijäryntäys, mutta Tuominen uskoo, että alueen pysäköintipaikat riittävät.

– Uimarannan läheisyydessä on pieni pysäköintialue. Lisäksi olemme saaneet Tampereen kaupungilta talveksi piennarpysäköintiluvan Epilänkadulle. Sitä haemme kesäksikin. Tohloppi-järvelle pääsee myös todella hyvin julkisilla liikennevälineillä, Tuukka Tuominen muistuttaa.

Sijoituslupaa vesipuistolle haetaan kesäajalle vuosina 2021-2023. Vesipuiston vuotuinen käyttöaika olisi touko-elokuu.

Päätöksen sijoitusluvasta kaupungin alueelle tekee kiinteistöjohtaja.