Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Riskiryhmään 1 kuuluvien 65-69 -vuotiaiden rokotukset alkavat Nokialla

Nokialle saadaan tällä viikolla erä AstraZenecan koronavirusrokotetta, joka sopii vain alle 70-vuotiaille. Rokotteita annetaan ensimmäiseksi riskiryhmään 1 kuuluville 65-69-vuotiaille. He voivat varata rokotusajan tässä vaiheessa vain sähköisesti.

Erillistä kutsua rokotukseen ei lähetetä. Asiasta tiedottaa Nokian kaupunki.

Riskiryhmä 1 tarkoittaa henkilöitä, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus. Sellainen on esimerkiksi:

– elinsiirto tai kantasolusiirto

– aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti

– vaikea puolustusjärjestelmän häiriö

– vaikea krooninen munuaissairaus

– vaikea krooninen keuhkosairaus

– lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes

– Downin oireyhtymä (aikuiset).

Rokotteita annetaan lauantaina Vihnusasemalla. Rokotukseen pääsee vain ajanvarauksella. Rokotusajanvaraukseen pääsee kirjautumaan kaupungin koronarokotussivulta.

Sähköiseen ajanvarauksen aikoja avataan lisää sitä mukaa, kun rokotteiden saatavuus Nokialle varmistuu. Nyt saatava rokote-erä ei riitä kaikille ikäryhmän riskiryhmään kuuluville.

Rokoteajanvaraus aukeaa tällä hetkellä vain 65-69-vuotiaille. Riskiryhmään kuuluminen tarkistetaan terveydenhuollon järjestelmistä ennen rokotteen antamista.

Mikäli riskiryhmään kuuluvalla 65-69-vuotiaalla ei ole nettiä, eikä hän pysty käyttämään sähköistä ajanvarausta, saa hän rokotteen myöhemmin. Nokian kaupunki avaa koronarokotusten puhelinajanvarauksen, kun rokotteita aletaan saada isompia määriä.

Tällä viikolla Nokialle saadut BioNTech-Pfizerin rokotteet ohjataan kotihoidon yli 80-vuotiaille asiakkaille ja heidän virallisille, samassa taloudessa asuville omaishoitajilleen. Kotihoidon asiakkaiden rokotusajoista huolehtii kotihoito.

Muiden 80 vuotta täyttäneiden rokotuksia jatketaan, kun rokotteita tulee lisää. Heihin ollaan yhteydessä puhelimitse ajan varaamiseksi.

Lähes puolet nokialaisista 80 vuotta täyttäneistä on saanut ensimmäisen koronarokoteannoksen. Rokotteita on annettu ikäjärjestyksessä vanhemmista alkaen.