Syyte: Mies hakkasi kerrostaloasunnon oven hajalle ja hyökkäsi sitten sisään puukolla varustautuneena, asukas löi tätä jakoavaimella käteen – Molemmille vaaditaan rangaistuksia

Tamperelaiselle miehelle vaaditaan kolmesta syytekohdasta ehdollista vankeusrangaistusta. Itseään jakoavaimella puolustaneelle miehelle vaaditaan sakkoja pahoinpitelystä. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Pirkanmaan käräjäoikeus on käsitellyt rikoskokonaisuutta, jossa kahdelle miehelle vaaditaan erityyppisiä rangaistuksia muun muassa laittomasta uhkauksesta ja pahoinpitelystä.

Kolmeen syytekohtaan vastaa tamperelainen mies, joka hakkasi ensin kerrostalossa asuvan toisen miehen asunnon oven hajalle ja sen jälkeen hyökkäsi sisään puukon kanssa. Hakkaamista säestivät syyttäjän mukaan tappouhkaukset. Kun mies oli saanut oven hakattua hajalle, hän oli työntänyt puukon välittömästi sisälle oveen tekemästään reiästä. Tapahtumiin liittyen on tallentunut viiden minuutin mittainen hätäkeskustallenne.

Yhteen syytekohtaan vastaa asunnon omistaja, joka puolestaan vastasi miehen hyökkäykseen lyömällä tätä käteen jakoavaimella. Lyönti oli siinä määrin voimakas, että hyökkääjän sormi murtui.

Riidaton seikka syytekohdassa on se, että kyseessä oli hätävarjelutilanne, mutta tästä huolimatta syyttäjä vaatii miehelle sakkorangaistusta pahoinpitelystä.

Kolmeen syytekohtaan vastaavan miehen osalta rangaistusvaatimuksena on puolestaan ehdollinen vankeusrangaistus.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut