Talviloma tulee, ja Tampereella ei mitään tekemistä?: Kyllä on, kerrotaan kaupungin nuorisopalveluista

Tampereen koululaisten talviloma alkaa ensi viikolla hyvin erilaisissa merkeissä kuin takavuosina. Koronarajoitukset ovat tuoneet haastetta sen suhteen, millaista tekemistä voi järjestää ryhmissä.

Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden kulttuurisen työn koordinaattori Suvi Vuorinen lohduttaa, että voi järjestää ja tekemistä on luvassa. Kotona ei tarvitse kärvistellä, vaan tapahtumia löytyy.

– Avointa nuorisotilatoimintaa ei näiden kokoontumisrajoitusten puitteissa voi järjestää, mutta esimerkiksi ulkosalla voikin sitten järjestää monenlaista. On luvassa erilaisia tempauksia, pihaseikkailuja ja lettukestejä muutaman mainitakseni, Vuorinen sanoo.

Tällaisesta ulkotapahtumasta käy esimerkiksi vaikkapa perjantai-iltana 5.3. Hervannan Ahvenisjärven kentällä järjestettävä luistelu- ja jääkiekkotapahtuma kello 19 alkaen.

Sisätiloissakin tapahtuu. Monitoimitalo 13:lle on käyttöä – viikon aikana on luvassa esimerkiksi akryylimaalausta ja japanilaiseen populaarikulttuuriin tutustumista. Rajoitukset huomioidaan sillä tavoin, että ryhmiin otetaan maksimissaan kahdeksan nuorta.

Nuorison keskuudessa erittäin suositun Discord-serverin kautta järjestetään monenlaista, jossa mukana on myös kaupungin omia nuorisotyöntekijöitä.

– Siellä pelataan esimerkiksi Overwatchia, Vuorinen kertoo.

Lauantaina Pelifarmin Twitch-kanavalla on luvassa Sateenkaari-striimi, jossa kaksi nuoriso-ohjaajaa pelaavat sekä keskustelevat videopeleistä, joissa on niin sanottuja LHBTIQ-teemoja.

Vuorisen mukaan tamperelaisen nuorison suhtautuminen korona-ajan rajoituksiin on vaihdellut laidasta laitaan. Toiset ymmärtävät tilanteen paremmin, toiset ovat ottaneet asian raskaammin.

– Sitä nuoriso on eniten tuntunut odottavan että milloin nuorisotilat aukeavat. Alueellisilla nuorisotiloilla on ollut paljon käyttäjiä, Vuorinen kuvailee.

– Tänä vuonna ei voida eikä ole tarkoituskaan koota isompaa määrä nuorisoa yhteen. Tapahtumissa voi joutua hetken odottamaan omaa vuoroa. Kärsivällisyyttä ja talvilomamieltä mukaan.

Poimintoja viikon tarjonnasta

Monitoimitalo 13:n läheisyydessä Satakunnankadulla on omatoimista lumi- ja jäätaidetta koko lomaviikon ajan.

Tiistaina Terälahden koulun ympäristössä voi testata omat tietonsa ja taitonsa Brain Freeze-tehtäväradalla kello 13 alkaen.

Torstaina järjestetään Villin lännen talviolympialaiset, jossa kohtaavat Lielahden ja Tesoman nuoriso. Tapahtuman järjestämispaikka ja järjestämisen muoto ovat vielä avoinna.

Perjantaina Hervannan Ahvenisjärven kentällä on luvassa jääkiekkoa ja luistelua kello 19 alkaen.

Lauantaina Monitoimitalo 13:ssa opetellaan blogi- ja podcast-kirjoittamista kello 12 alkaen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut