Kaupunginvaltuusto päätti luottamushenkilöiden palkoista – pormestarien palkkataso on nyt sama kuin vuonna 2017

Tampereen kaupunginvaltuusto päätti maanantai-illan kokouksessaan kesäkuussa aloittavien luottamushenkilöiden palkkiot sekä pormestarin ja apulaispormestareiden palkat.

Pormestarin, apulaispormestareiden sekä luottamushenkilöiden palkkioita alennettiin viidellä prosentilla toukokuusta 2018 alkaen osana talouden tasapainottamisohjelmaa.

Palkkiot palautettiin nyt sille tasolle, jossa ne olivat ennen leikkausta vuonna 2017. Pormestarin palkka on 1. kesäkuuta lähtien 14 625 euroa ja apulaispormestareiden palkka 7 500 euroa.

Kokouspalkkioiden maksamisessa niin sanotusta kolmen tunnin säännöstä luottamushenkilöiden kokouspalkkioiden korotusperusteena luovutaan. Kokouspalkkion nosto ei vaikuta tosiasiallisesti saadun palkkion määrään, koska nykyisin kokouksesta on maksettu kolmen tunnin jälkeen 50 prosentin korotus ja edelleen aina kahden tunnin jälkeen uusi 50 prosentin korotus.

Valtuuston uusi kokouspalkkio on 380 euroa ja kaupunginhallituksen ja sen jaoston palkkio 280 euroa. Näitä summia ei enää koroteta kokouksen keston mukaan. Edellytyksenä palkkion saantiin on nykyisen yhden tunnin sijaan kahden tunnin läsnäolo kokouksessa. Valtuuston osalta läsnäoloon luetaan mukaan myös kyselytunnit ja iltakoulut.

Kaupunginvaltuuston talousarviokokoukset ovat olleet kestoltaan yhden päivän mittaisia ja tämän vuoksi talousarviokokouksesta maksetaan 190 euron lisäpalkkio yli kuusi tuntia kestävissä kokouksissa. Lautakuntien, niiden jaostojen, johtokuntien ja toimikuntien kokouspalkkio on 200 euroa.

Valtuuston puheenjohtajistolle sekä kaupunginhallituksen varapuheenjohtajille ja jäsenille maksettavat vuosipalkkiot palautettiin vuoden 2017 tasolle.

Valtuuston puheenjohtajan vuosipalkkiot ovat 8 000 euroa, valtuuston varapuheenjohtajan palkkio 3 000 euroa, kaupunginhallituksen varapuheenjohtajan 3 000 euroa ja kaupunginhallituksen jäsenten 2 500 euroa. Konsernijaoston puheenjohtajan palkkio nostettiin 4 750 eurosta 7 000 euroon ja varapuheenjohtajan 2 375 eurosta 3 000 euroon.

Kesäkuussa aloittavan valtuuston vaihtuessa aloitetaan uusi käytäntö, että luottamushenkilöt käyttävät kokouksissa omia tietokoneitaan ja kaupunki maksaa luottamushenkilöille tästä korvauksen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut