Kaupunginvaltuutettu Veikko Vallin haluaa selvittää Tampereen väestökehityksen – "Asukkailla on myös oikeus tietää..."

Kaupunginvaltuutettu Veikko Vallin (ps.) haluaa Tampereen kaupungin tekevän selvityksen asuinalueiden väestönkehityksestä. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Kansanedustaja ja tamperelainen kaupunginvaltuutettu Veikko Vallin (ps.) on jättänyt valtuustoaloitteen, jossa hän haluaa Tampereen kaupungin selvittävän väestökehityksen alueittain.

– Segregaatio on Tampereen kaupungin segregaation ennaltaehkäisyn työkalupakin mukaan vahvistunut myös Suomen suurissa kaupungeissa. Työkalupakin mukaan sen tärkeimpiä taustatekijöitä ovat tuloerojen kasvu ja maahanmuutto, Vallin kommentoi aloitetekstissä.

– Tilanne Tampereella ei ole vielä niin huono kuin Etelä-Suomen suuremmissa kaupungeissa. Kehityssuunta on kuitenkin selvä, kun tarkastelemme muutoksia rehellisesti. Siksi on tärkeä pysyä tilanteen tasalla ja pyrkiä reagoimaan kielteisiin ilmiöihin hyvissä ajoin ja mielellään ennakkoon.

Vallin esittää, että selvityksestä tulisi näkyä sekä asuinalueiden väestömäärän muutokset että eri kieliryhmien osuudet.

– Tampereen asukkailla on myös oikeus tietää mihin suuntaan heidän kaupunkinsa ja naapurustonsa on kehittymässä, jotta he voivat tehdä tosiasioihin perustuvia päätöksiä oman ja perheensä asuinympäristön suhteen.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut