Riskiryhmien rokotukset laajenevat Tampereella – Nyt rokotteen saavat 60–64 -vuotiaat

Riskiryhmien koronarokotukset laajenevat Tampereella. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereella laajennetaan riskiryhmien koronarokotuksia. Nyt alkavat rokotukset 60–64-vuotiaille tamperelaisille, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Samaan riskiryhmään kuuluvien 65–69-vuotiaiden rokotukset jatkuvat edelleen.

Ne 60–69-vuotiaat, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus, voivat varata ajan rokotukseen verkossa osoitteessa www.tampere.fi/koronarokotukset tai soittamalla terveysasemalle (ma–to klo 8–16, pe klo 8–15) tai terveyspalvelujen neuvontaan 03 5657 0023 (joka päivä kello 7–22). Rokotusaikoja lisätään sitä mukaa kuin rokotteita saadaan.

Riskiryhmien rokotuksia annetaan ajanvarauksella aluksi viidellä terveysasemalla: Hatanpään, Hervannan, Linnainmaan, Tammelakeskuksen ja Tipotien terveysasemalla. Kaupungin kaikkien terveysasemien, myös Mehiläisen Oma Lääkärisi Hervannan, keskustan ja Tesoman, rokotusvuorossa olevat asiakkaat voivat varata ajan mille tahansa näistä asemista.

Keskiviikosta lähtien aikoja voi varata myös muille kaupungin terveysasemille, joilla riskiryhmien rokotukset päästään aloittamaan 8. maaliskuuta.

Riskiryhmien rokotuksiin käytetään AstraZenecan rokotetta, jota kansallisen ohjeistuksen mukaisesti annetaan vain alle 70-vuotiaille.

Rokotusvuorossa olevaan riskiryhmään kuuluminen tarkistetaan rokotuspaikalla Kela-kortista tai potilastiedoista.

Nyt rokotusvuorossa olevaan riskiryhmään kuuluvat seuraavat vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavat sairaudet tai tilat (60–69-vuotiailla):

– elinsiirto tai kuuden kuukauden sisällä kantasolusiirto tai kantasolusiirron takia hylkimisenestolääkitys

– aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti (ei kuitenkaan tyvisolusyöpä)

– vaikea puolustusjärjestelmän häiriö (henkilö, jolta on poistettu perna)

– vaikea krooninen munuaissairaus (dialyysipotilaat voivat saada rokotteen myös hoitojen yhteydessä)

– vaikea krooninen keuhkosairaus

– lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes tai Downin oireyhtymä.

Kommentoi

Mainos: Pirkanmaan Osuuskauppa

Kuka olet ilman titteliäsi? Ihmisten työpaikan mallit kertovat

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut