"Osa matkasta on hyvin hoidettua ja osa lähes lumipuuroa..." – Kaupunginvaltuutettu Juhana Suoniemi jätti aloitteen kevyen liikenteen väylien talvikunnossapidosta

Helmikuun alussa paljon huomiota niin sanotulla auraustwiitillään herättänyt tamperelainen vihreiden kaupunginvaltuutettu Juhana Suoniemi on jättänyt maanantaina valtuustoaloitteen kevyen liikenteen väylien talvikunnossapidon kriteerien ja valvonnan parantamiseksi Tampereella.

Suoniemen mukaan erityisen hankalaksi kunnossapidon puitteet kokevat "pyöräilijät ja erilaisten apuvälineiden kanssa liikkuvat".

– Aamulla ei voi olla varma, missä kunnossa työmatkareitti on, pyörätuolilla tai rollaattorilla ei pääse liikkumaan lainkaan, kun pinta on epätasaista pöperöä, teiden ylityskohtiin on aurattu lumivalli, eikä bussipysäkeille ei aina pääse, painonappeihin ei ylety, lumikasat estävät näkyvyyttä suojateille ja niin pois päin, Suoniemi kirjoittaa aloitetekstissä.

– Usein on myös niin, että osa matkasta on hyvin hoidettua ja osa lähes läpitunkematonta lumipuuroa. Tilaaja ei myöskään valvo työn laatua kovin tehokkaasti, vaan valvonta on paljolti ulkoistettu aktiivisille kansalaisille. Nykyisellä talvikunnossapidon tasolla emme saavuta valtuustostrategiassa määrättyjä kestäviä kulkumuototavoitteita.

Suoniemi ottaa esimerkiksi onnistuneesta toimintamallista Oulun.

– Esitän, että Tampereen kaupunki määrittää uudestaan kevyen liikenteen väylien talvikunnossapidon lähtökriteerit polannerajoineen Oulun mallin mukaan, laatii uuden ohjeistuksen käytettäville työtavoille ja kalustolle ja ottaa käyttöön bonusjärjestelmän ja parantaa laadunvalvontaa parhaan mahdollisen lopputuloksen saamiseksi. Esitän myös, että Tampere neuvottelee ELY-keskuksen ja naapurikuntien kanssa yhteisestä pääväylien talvikunnossapidon urakkakokonaisuudesta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut