Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ikurin Niittäjänpuistoon paljon uusia leikkivälineitä ja kuntoilupaikka

Tampereen Ikurissa kunnostetaan tänä vuonna Niittäjänpuisto viihtyisäksi, eri ikäisille sopivaksi toiminta- ja oleskelupaikaksi.

Kunnostuksessa leikkipaikan välinevalikoimaa laajennetaan monen ikäisille sopivaksi. Uusia leikkivälineitä ovat muun muassa pienimmille lapsille sopiva taaperorata ja monipuolinen tornileikkiväline liukumäkineen ja kiipeilytoimintoineen. Lisäksi puistoon tulee keinuja, keinueläimiä, karuselli, jousikiikku sekä tasapainopuomi. Leikkipaikalta löytyy edelleen myös hiekkalaatikko.

Leikkipuiston ja Niittäjäntien välissä oleva puinen juoksuesteaita vaihdetaan matalaan metalliaitaan.

Puistoon tulee uutena toimintona kuntoilupaikka, jolta löytyy kehonpainoharjoitteluun sopiva tankoliikuntaväline sekä boksi, joka soveltuu askeltamiseen ja punnerruksiin. Kuntoilupaikka sijoittuu leikkipaikan ja pelikentän välisen puistokäytävän viereen.

Sorapintaisen pelikentän reunat tasataan, ja kentän itäpäähän rakennetaan teräsverkkoinen suoja-aita. Jalkapallomaalit vaihdetaan nykyistä tukevampiin ja turvallisempiin maaleihin. Niittäjäntieltä kentälle johtava kulkuväylä siirretään kulkemaan aidan eteläpuolelta.

Leikkipaikan ja puistokäytävien valaistus uusitaan, ja pelikentän valaisimiin vaihdetaan uudet lamput. Puistoon lisätään roska-astioita ja penkkejä, nykyiset penkit vaihdetaan uusiin.

Puiston suunnitelmaluonnokseen voi tutustua paikan päällä puistossa, verkossa www.tampere.fi/puistosuunnitelmat sekä Tampereen palvelupisteessä, Frenckellinaukio 2 B:ssä. Suunnitelma on nähtävänä ja kommentoitavana 22.2.–7.3.2021.