Kangasala-talon ravintolan yrittäjä vaihtuu. Uusi, kulttuuriravintola Jalmari on tarkoitus avata
– Oman ravintolan pystyyn laittaminen on ollut pidempiaikainen haave ja on tehty töitä ja laskelmia asian eteen, kertoo toimitusjohtaja Janne Heinonen.
Kun eteen tuli mahdollisuus ostaa Kangasala-talon ravintolan liiketoiminta, Heinonen päätti tarttua tilaisuuteen yhtiökumppaninsa, ravintolapäällikkö Mikael Laineen kanssa.
– Kangasala-talon ravintolapalveluissa on valtavasti mahdollisuuksia, Heinonen kertoo.
Vaikka tällä hetkellä ravintola toimii vain tilausravintolana, katsoo Heinonen jo tulevaisuuteen.
– Tarkoitus on lähteä hyvin rauhassa liikkeelle. Katsotaan linjaukset ja niiden mukaan tehdään päätöksiä.
Kun konserttitoiminta alkaa, ravintola järjestää väliaikatarjoiluja. Kesäksi on tarkoituksena saada olut- ja viiniravintola, terassi, pubiruokaa ja brunsseja. Ajatuksena on myös järjestää viini- ja viskitastingeja.
– Uskon positiiviseen tulevaisuuteen.
Heinonen kertoo, että nykyisiin ravintolatiloihin ei tarvitse tehdä muutoksia, sillä ne ovat "viimeisen päälle hienossa kunnossa". Galleriatilaan on suunniteltu olut- ja viinipuolta. Toiminnassa pitää kuitenkin ottaa huomioon muunneltavuus, jotta tilat taipuvat tarvittaessa isompiinkin tilaisuuksiin.
Heinosen ajatuksena on, että brunsseilla voitaisiin kuulla myös livemusiikkia, jota voisivat esittää paikalliset ihmiset.
– Käynnistämme myös klubi-illat Kangasala-salissa, kun se on mahdollista.
Kulttuuriravintola Jalmarin ruokalistaa on Heinosen mukaan jo mietitty, mutta se vaatii vielä viilausta.
– Suht suppea lista, josta saa pientä suolapalaa. Simppeliä, hyvää ruokaa, Heinonen kuvailee.
Ravintolan nimi Jalmari on kunnianosoitus Kangasalla syntyneelle Jalmari Finnelle.
– Haluamme kunnioittaa Kangasalan aikansa suurmiestä.