Artteli etsii uusia tiloja, kun Tammelan tilaan tehdään asuntoja – tilatarve edessä ennakoitua nopeammin

Tampereen Tammelassa toimivaKumppanuustalo Artteli etsii uusia tiloja. Arttelin vuokraama kiinteistö on tarkoitus muuttaa asunnoiksi. Arttelin tiedotteessa kerrotaan, viime lokakuussa käynnistynyt kaavamuutosprosessi valmistuu vuokranantajan arvioiden mukaan jo tämän vuoden lopulla. Arttelin tilatarve tulee siis eteen ennakoitua nopeammin.

Kumppanuustalo Arttelissa on kuukausivuokralla tällä hetkellä 17 sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialan yhdistystä, järjestöä tai säätiötä. Lisäksi Arttelin tuntivuokrattavia kokous- ja harrastustiloja vuokraa yli 100 yleishyödyllistä yhteisöä vuosittain. Talo on myös kaikille avoin kohtaamispaikka, jossa kuka tahansa voi tavata ihmisiä ja viettää aikaa.

Kumppanuustalo Arttelia ylläpitävä Artteli-kumppanuusyhdistys teki alkuvuoden aikana kyselyn, jossa kartoitettiin nykyisten vuokralaisten kiinnostusta uusiin tiloihin. Miltei jokainen tällä hetkellä vuokralla oleva yhteisö on halukas siirtymään yhdessä uusiin tiloihin. Kaiken kaikkiaan tilatarve on noin 2000–2500 neliömetriä.

– Järjestöjen toiminnan keskiössä on ihmisten kohtaaminen, ja Arttelin kaltaiselle kaikille avoimelle talolle on todella suuri tarve kasvavassa kaupungissa. Järjestöjen halukkuus siirtyä yhdessä uusiin tiloihin kertoo siitä, että Artteli koetaan tärkeänä yhteisönä ja onnistuneena tapana tehdä yhteistyötä yleishyödyllisten yhteisöjen kesken. Myös tarve edullisille harrastus- ja kokoustiloille on suuri, sanoo Artteli-kumppanuusyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Kimmo Kumlander tiedotteessa.

Uusilta tiloilta toivotaan keskeistä sijaintia, esteettömyyttä ja kohtuullista vuokratasoa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut