Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miikka Sopanen nosti Pyrinnön vahvaan lentoon – "Tällä otteella saadaan Pyynikillä kunnolla meteliä aikaiseksi siinä vaiheessa, kun katsojia otetaan jälleen sisään"

Keväällä 2020 ympyrä sulkeutui osaltaan, kun pitkän linjan pyrintöläisenä tunnettu Miikka Sopanen palasi 18 vuoden jälkeen valmentamaan Tampereen Pyrinnön miesten edustusjoukkuetta. Hämeenlinnassa asuvan Sopasen toivottiin tuovan joukkueen otteisiin intoa ja intohimoa.

Niitä tuli, ja Sopasen johdolla joukkue on näyttänyt pitkää nenää myös kriitikoille, jotka asettivat Pyrinnön Korisliigassa playoff-sijojen ulkopuolelle kautta ennen tehdyissä arvioissa. Seura on tällä hetkellä liigan kolmannella sijalla.

Helmikuun alussa tuli uutinen, että Pyrintö on tehnyt Sopasen kanssa myös kautta 2021–2022 koskevan valmentajasopimuksen.

Asiastaan innostunut Sopanen sanoo, että hänellä ei ollut työhön ryhtyessään kuin yksi keskeinen toive.

– Sanoin pelaajille, että heidän pitää nyt heittäytyä tähän uuteen tekemisen maailmaan. Muutoksen pitää lähteä kaikista ja muutoksen pitää liittyä kaikkeen päivittäiseen tekemiseen, Sopanen kuvailee toiminnan alkua.

Pelaajat ovat valmentajansa mukaan heittäytyneetkin hyvällä ilmeellä mukaan. Se Sopasta vähän asiassa harmittaa, että korona-aika pakottaa urheiluseurat pelaamaan käytännössä tyhjille katsomoille.

– Uskon, että tällä otteella saadaan Pyynikillä kunnolla meteliä aikaiseksi siinä vaiheessa, kun katsojia otetaan jälleen sisään, Sopanen uskoo.

Valmentaja ottaa joukkueesta muunkin osaston esille kuin pelkän kapteeniston.

– Siihen on pyritty koko ajan, että joukkue ei nojaa vain yhteen tai kahteen pelaajaan. Silti on sanottava, että kapteeni David Goncalves johtaa porukkaa erittäin mahtavasti, Sopanen kehaisee.

Kehuja ansaitsee myös toimisto-osasto.

– Valmentajan näkökulmasta on tietenkin mahtavaa, että urheilutoimenjohtaja Elisa Hakanen on samalla sivulla kanssani. Molemmat ymmärtävät, mitä toinen tarkoittaa.

Koripallon suosiosta on joskus käyty keskustelua siitä näkökulmasta, saako laji vieläkään sellaista huomiota suomalaisyleisöltä kuin pitäisi.

– Suosio on aina ansaittava. Kun tulee riittävän kovia näyttöjä ja tulosta esille, niin on selvää että laji alkaa kiinnostaa.