Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miltä kuulostaa mustamakkarakaalikääryle? Entä musta aurajuustolla tai chilillä? – Näin mörköä tuotekehitellään

Mustamakkara on perinneruoka, mutta tuotekehittely jatkuu edelleen.

Mustanmakkaran kaupallisen historian ylivoimaisesti suurin lanseeraus gluteeniton mustamakkara on toimitusjohtaja Kristian Tapolan mukaan onnistunut hyvin. Gluteeniton versio tuli myyntiin vakuumipakkauksiin vajaat kaksi vuotta sitten.

– Gluteenittoman mustan myynti on tällä hetkellä noin 3 prosenttia kokonaisuudesta.

Viimeisen vuosikymmenen uutuuksista Tapolan omaa mustamakkaralihapiirakkaa ei ole tällä hetkellä tuotannossa. Sen sijaan kaalikääryleen sisällä mustamakkararouhetta saatetaan maistaa. Uutuutta on kehitetty yhteistyössä Suomen suurimman kaalikääryleiden valmistajan Vaissin kanssa.

Kristian Tapolan mukaan tuotekehittelyä tehdään ennakkoluulottomasti, mutta perustuotetta kunnioittaen.

– Kaikenlaista on testattu. On laitettu puolukkaa suoraan massaan. Aurajuustokin toimii hyvin mustan kanssa. Chiliä on kokeiltu.

Verta sisältävistä tuotteista Tapolan tuotannossa ovat yhä veripalttu ja grillimakkaran muotoinen Pikku musta sekä ryynimakkarat.

Miten tavallisesti suhdannevakaa musta kesti koronan? Lue lisää viikonvaihteen Tamperelaisesta.