Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ponnistaako Tommi Evilä valtuustoon? – Tamperelainen pituushyppylegenda lähtee kuntavaaleihin Kokoomuksen ehdokkaana – "Katse on siirtynyt omasta navasta suurempien asioiden seuraamiseen"

Kulttimaineeseen saavutuksillaan ja persoonallaan urheilu-urallaan pompannut Tommi Evilä lähtee Tampereella Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaaksi.

Entinen huippupituushyppääjä, nykyinen Suomen Urheiluliiton Tampereen valmennuskeskuksen valmennuspäällikkö kertoo Tamperelaiselle, että häntä on kosiskeltu ennenkin politiikkaan, mutta elämäntilanne ei ole aiemmin ollut siihen sopiva.

– Olen tullut perheelliseksi ja yhteiskunnalliset asiat ovat ruvenneet kiinnostamaan vuosi vuodelta enemmän. Katse on siirtynyt omasta navasta suurempien asioiden seuraamiseen.

– Suoritin myös jossain vaiheessa yhteiskuntatieteiden opintoja Tampereen yliopistossa, mikä kertoo siitä, että asiat ovat olleet mielessäni pitkään, välillä enemmän ja välillä vähemmän, Evilä toteaa.

Politiikasta voisi puhua urheilutermein pelikenttänä, mutta Tommi Evilä pitää sitä negatiivisena vertailukohtana.

– Jos ajattelen vaikka työtäni valmennuspäällikkönä Tampereella, niin sekin on osallistamista, yhteisön luomista ja oikeiden roolien löytämistä eri tahoille. Kun ne asiat onnistuvat, tapahtuu hyviä asioita.

– Tampereella on esimerkiksi kulttuurin ja liikunnan puolella saatu yhteistyö toimimaan erittäin hyvin, mutta se vaatii urheilussakin eri lajien, jotka toimivat samoilla areenoilla, vuorovaikutushalukkuutta ja valmiutta pyrkiä samaan maaliin vaikka toimintatavat olisivat erilaisia, Evilä linjaa.

Hän nostaa tärkeimmiksi vaaliteemoikseen kulttuurin ja sivistyksen. Mies puhuu muun muassa hyvinvoinnin edistämisestä liikunnan avulla ja matalan kynnyksen kulttuuripalveluista.

– Ihmiseen investointi on paras investointi.