Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Terassit kasvavat ja paljut valtaavat pihat, uskotaan rautakaupassa – Toiseen peräkkäiseen superkesääm myyntihittejä haetaan myös uusista suunnista

Näkökulma: Rautakaupassa uskotaan, että koronakevään käynnistämä remontti- ja pihanlaittointo kestää tämänkin vuoden.

Rautakaupassa odotetaan ja uskotaan, että suomalaisiin koronavuonna iskenyt remontti- ja pihanlaittointo jatkuu vielä toisenkin sesonkikauden yli.

Lielahden K-Raudan kauppias Sanna Elonheimo-Hietala uskoo, että terassit ja kukkapenkit kasvavat, maalisuti heiluu ja mökkejä varustellaan nykyaikaisemmiksi toista vuotta peräkkäin.

– En usko, että kaikkia projekteja ehdittiin saada valmiiksi viime vuonna, naurahtaa kauppias.

Rautakaupan hulluna vuonna Lielahdessakin myynnin kasvuprosentti nousi kaksinumeroiseksi. Maaliskuun loppupuolen lyhyen shokin jälkeen jo huhti- ja toukokuussa rikottiin myyntiennätyksiä.

– Meillä kävi paljon ihmisiä, jotka eivät olleet ennen remontoineet tai laittaneet pihaa. Moni kertoi laittavansa kesäkukkia ensimmäistä kertaa. Myös yrttipihoja ja -tarhoja perustettiin paljon.

Vuoden uskomattomia käänteitä oli muun muassa pussitetun mullan loppuminen kevään aikana. Myös terassipuu oli monin paikoin käytännössä loppu. Marraskuussa 2019 Lielahden K-Raudassa tehty päätös satsata paljuihin oli lopulta jättipotti.

Meillä kävi paljon ihmisiä, jotka eivät olleet ennen remontoineet tai laittaneet pihaa.

– Koronavuoden keväänä kotona vietetty aika johti siihen, että kotien viihtyvyyteen satsattiin tosissaan, varsinkin kun ulkomaanmatkat jäivät tekemättä.

Rautakaupassa näkyi selvästi myös se, että mökkejä otettiin uudelleen käyttöön. Varustelutason parantamisesta kertoo muun muassa modernien käymälöiden myynti.

Remontti- ja pihaprojektien jatkumisen lisäksi Elonheimo-Hietala uskoo, että myös kylpyhuoneremontit käynnistyvät, kun ulkopuoliset remonttimiehet uskalletaan päästää koteihin.

Lielahdessa rautakaupan kevään huippukuukausiin on varauduttu kattavilla hankinnoilla. Kauppiaan mukaan alalle suurin riski on siinä, että tautiaalto sulkisi yhteiskunnan juuri kevään sesongin alla.

– Olemme ottaneet paljon uusia tuoteryhmiä, kun kotona vietetty aika ja kotimaassa lomailu jatkuvat tämänkin kesän. Esimerkkinä ovat kumiveneet ja sähköperämoottorit. Paljukauppa jatkuu varmasti edelleenkin.

Eloheimo-Hietala on pyörittänyt Lielahden K-Rautaan yhdessä veljensä Juuso Elonheimon kanssa vuodesta 2012.

– Muutoksen tahti on kiihtynyt koko ajan. Asiakkaiden kulutustottumuksiin ja trendeihin pitää reagoida koko ajan nopeammin. Käytännössä myymälä on jatkuvassa muutoksen tilassa.