Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaan lintutieteellinen yhdistys vastustaa Puskiaisten oikaisua – Uhka muun muassa Metsolle

Pirkanmaan lintutieteellinen yhdistyksen mukaan sekä valtatien 3:n Puskiaisten oikaisusta Lempäälästä Pirkkalaan että 2-kehästä tulee luopua.

PiLyn mukaan linnustoselvityksessä on kaavoitusalueella havaittu 10 uhanalaista lintulajia, 8 silmälläpidettävää lajia, 11 direktiivilajia ja 10 kansainvälistä vastuulajia.

– Kun otetaan huomioon luonnolle aiheutuvat haitat ja esimerkiksi Puskiaisten oikaisusta saatava hyöty muihin mahdollisiin ratkaisuihin verrattuna, ei ole perusteltua lähteä näin massiiviseen monipuolisen luontoalueen hävittämiseen. Moottoritien oikaisusta tulisi loppujen lopuksi varsin vähäinen ajallinen etu. Laajojen metsäalueiden raivaaminen on myös vastoin ilmastonmuutoksen torjuntaa. Puskiaisten oikaisu ja 2-kehä tarkoittaisi lisäksi alueelle laajaa teollisuuspaikka- ja asumisrakentamista. Tämä puolestaan vaikuttaisi useiden uusien teiden rakentamisen lisäksi luonnon merkittävään köyhtymiseen. Sääksjärven osayleiskaavan alkukyselyssä kuntalaisille 2017 tuli selkeästi esille se, että kyselyyn vastaajat haluavat painottaa metsiä ja järviä positiivisimpina kohteina, todetaan PiLyn tiedotteessa.

Pirkanmaan lintutieteellinen yhdistys on samaa mieltä siitä, että valtatie 3:n liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta tulee parantaa nykyisestä. Tämä voidaan saavuttaa muun muassa rakentamalla kolmas kaista Kuljun eritasoliittymästä lähtien Pirkkalan kautta Nokialle.