Pekka Saravo ja Marko Anttila Lumikuningatar-jääshowssa, mitä ihmettä! – Uros Livessä nähdään kaikkien aikojen suurin kotimainen jäätuotanto

Tampereella voi ihastella ensi vuodenvaihteessa Suomen kaikkien aikojen suurinta kotimaista jäätuotantoa.

H. C. Andersenin Lumikuningatar-tarina tuodaan joulukuussa avautuvaan Uros Liveen 1.-3. tammikuuta 2022. Kolmesta esityksestä yksi on ruotsinkielinen.

– Lumikuningatar tarjoaa yleisölle jotain, mitä Suomessa tai muissa Pohjoismaissa ei ole aiemmin nähty. Alusta asti tavoitteenamme on ollut toteuttaa kansainvälisen tason suurhanke ja luoda Suomeen uusi taiteenlaji, Tampere-talon toimitusjohtaja ja hankkeen päätuottaja Paulina Ahokas sanoo tiedotteessa.

Lumikuningattaren roolissa nähdään taitoluistelun viisinkertainen suomenmestari ja kolminkertainen EM-mitalisti, tamperelaislähtöinen Kiira Korpi. Jäällä hurmaavat myös Suomen kaikkien aikojen menestynein taitoluistelija Laura Lepistö, moninkertaiset MM- ja EM-mitalistit Susanna Rahkamo ja Petri Kokko sekä taitoluistelija Mila Kajas. Esityksen vahvan ytimen muodostaa Suomen kansainvälisesti menestynein muodostelmaluistelujoukkue Marigold IceUnity.

Tuotannossa nähdään toisenlaisiakin jäätaitureita, kun Lumikuningattaressa esiintyvät myös jääkiekkoilijoina tunnetut Niklas Hagman, Jenni Hiirikoski, Marko Anttila ja Pekka Saravo. Kolme viimeksi mainittua ovat Tampereen seudun kasvatteja.

– Minulle henkilökohtaisestikin tämä tuotanto merkitsee aivan valtavasti, eikä vähiten sen takia, että pääsen jäälle monen vuoden tauon jälkeen kotikaupungissani Tampereella yhdessä upeiden luistelulegendojen ja ystävieni kanssa, Kiira Korpi iloitsee.

Saravo kertoo Tamperelaiselle projektin käynnistyneen siitä, kun hän ja Paulina Ahokas olivat samassa hyväntekeväisyysjoukkueessa Jukolan viestissä kesällä 2019.

Ahokas kyseli Saravolta konsultaatioapua Lumikuningattaren jääkiekkoilijapuolen asioissa ja pian Tapparan ex-pakki huomasi olevansa yksi esiintyjistä.

– Tähän on ollut hieno tulla mukaan, kun asiat on järjestetty upeasti ja ammattilaiset ovat töissä. En hirveästi tiedä vielä, miten paljon esiinnyn ja mitä rooliin kuuluu, mutta se selviää aikanaan, Pekka Saravo sanoo.

Lumikuningatar Uros Livessä

Käsikirjoittaja ja konseptoija Melissa A. Thompson, joka tunnetaan uun muassa Cirque du Soleilin tuotantojen konsepteista.

Lumikuningattareen musiikin on säveltänyt Suomen kansainvälisesti menestynein ooppera-, elokuva- ja balettisäveltäjä Tuomas Kantelinen.

Show’n visualistina ja valosuunnittelijana toimii Mikki Kunttu.

Ohjauksesta vastaa merkittävistä musikaali- ja areenatuotannoista sekä menestyneistä jääkoreografioista tunnettu Reija Wäre, pukusuunnittelusta Suomen kansainvälisesti tunnustetuin pukusuunnittelija Erika Turunen ja joukkokohtausten jääkoreografiasta muun muassa Marigold IceUnitynkin valmennuksesta tuttu Anu Oksanen.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut