Linnainmaan Prismassa alkoi tänään Kerää ja skannaa -pilottikokeilu – Kauppareissun lopuksi asiakas maksaa pikakassalla koontikuitin

Teemu Nurmi

Linnainmaan Prisman asiakkaat pääsevät tiistaista alkaen kokeilemaan ensimmäisinä Pirkanmaalla uutta Kerää ja skannaa -palvelua.

Kyseessä on Pirkanmaan Osuuskaupan mukaan asiointiaikaa säästävä käsiskanneri, jolla asiakas lukee sitä mukaa tuotteidensa viivakoodit, kun kerää niitä ostoskassiinsa myymälää kiertäessä. Kauppareissun lopuksi asiakas maksaa pikakassalla koontikuitin.

Käsiskanneri napataan kauppareissulla heti myymälän sisäänkäynnistä matkaan ja rekisteröidään käyttöön omalla S-Etukortilla. Käsiskannerin palautuspiste löytyy pikakassojen luota. Palautuksen yhteydessä tulostuu koontikuitti, jonka viivakoodin lukemalla asiakas maksaa pikakassalla ostosten kokonaissumman.

– Käsiskannerit säästävät aikaa erityisesti isojen ruokaostosten yhteydessä, kun ei tarvitse odottaa perinteiselle kassalle ja laittaa tuotteita yksitellen liukuhihnalle ja pakata niitä enää uudestaan. Skannatut tuotteet maksetaan pikakassalla yhtä kuittia näyttämällä, eli asiakas pääsee vähän niin kuin ohituskaistan kautta kaupasta ulos. Käsiskannerin käyttämistä ei tarvitse etukäteen jännittää, sillä henkilökunta auttaa mielellään sen käytössä ja desinfioi laitteet huolellisesti jokaisen asiakkaan jälkeen, Pirkanmaan Osuuskaupan Prisma-ketjujohtaja Karlos Kotkas sanoo tiedotteessa.

Kerää ja skannaa -palvelu on jo vakiintunut maksamismuoto Pohjoismaissa ja muualla Euroopassa. S-ryhmä on Suomessa palvelun edelläkävijä, ja käsiskannereita on Pirkanmaan Osuuskaupan lisäksi pilotoitu muun muassa HOK-Elannolla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut