Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Linnainmaan Prismassa alkoi tänään Kerää ja skannaa -pilottikokeilu – Kauppareissun lopuksi asiakas maksaa pikakassalla koontikuitin

Linnainmaan Prisman asiakkaat pääsevät tiistaista alkaen kokeilemaan ensimmäisinä Pirkanmaalla uutta Kerää ja skannaa -palvelua.

Kyseessä on Pirkanmaan Osuuskaupan mukaan asiointiaikaa säästävä käsiskanneri, jolla asiakas lukee sitä mukaa tuotteidensa viivakoodit, kun kerää niitä ostoskassiinsa myymälää kiertäessä. Kauppareissun lopuksi asiakas maksaa pikakassalla koontikuitin.

Käsiskanneri napataan kauppareissulla heti myymälän sisäänkäynnistä matkaan ja rekisteröidään käyttöön omalla S-Etukortilla. Käsiskannerin palautuspiste löytyy pikakassojen luota. Palautuksen yhteydessä tulostuu koontikuitti, jonka viivakoodin lukemalla asiakas maksaa pikakassalla ostosten kokonaissumman.

– Käsiskannerit säästävät aikaa erityisesti isojen ruokaostosten yhteydessä, kun ei tarvitse odottaa perinteiselle kassalle ja laittaa tuotteita yksitellen liukuhihnalle ja pakata niitä enää uudestaan. Skannatut tuotteet maksetaan pikakassalla yhtä kuittia näyttämällä, eli asiakas pääsee vähän niin kuin ohituskaistan kautta kaupasta ulos. Käsiskannerin käyttämistä ei tarvitse etukäteen jännittää, sillä henkilökunta auttaa mielellään sen käytössä ja desinfioi laitteet huolellisesti jokaisen asiakkaan jälkeen, Pirkanmaan Osuuskaupan Prisma-ketjujohtaja Karlos Kotkas sanoo tiedotteessa.

Kerää ja skannaa -palvelu on jo vakiintunut maksamismuoto Pohjoismaissa ja muualla Euroopassa. S-ryhmä on Suomessa palvelun edelläkävijä, ja käsiskannereita on Pirkanmaan Osuuskaupan lisäksi pilotoitu muun muassa HOK-Elannolla.