Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli 80-vuotiaiden koronarokotukset alkavat Tampereella

Yli 80-vuotiaiden eli vuonna 1941 tai sitä ennen syntyneiden koronarokotukset käynnistyvät Tampereella. Rokotuksia annetaan kaupungin terveysasemilla ajanvarauksella. Rokotuksen saavat myös yli 80-vuotiaan kanssa samassa taloudessa asuva omaishoitaja, jolla on omaishoidon tuen päätös, tai samassa taloudessa asuvat yli 70-vuotiaat henkilöt.

Rokotusajan saa varattua soittamalla omalle terveysasemalle tai terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 5657 0023 (joka päivä klo 7–22). Rokotteet tulevat pienissä erissä, joten aluksi rokotusaikoja on tarjolla vain vähän, mutta niitä lisätään sitä mukaa kuin rokotteita saadaan.

Tampereen kaupunki myös kutsuu ikääntyneitä rokotuksiin soittamalla tai lähettämällä heille kirjeen. Ensimmäisenä soitetaan yli 90-vuotiaille ja sen jälkeen ikävuosi kerrallaan niille, jotka eivät ole itse varanneet aikaa rokotukseen.

Kotihoidon asiakkaiden ei tarvitse varata aikaa, vaan he saavat rokotuksen kotihoidon kautta.

Yli 80-vuotiaiden rokotusten aloittamista on viivästyttänyt rokotteiden toimitusvaikeudet. Lisäksi kaikki rokotteet eivät sovellu tämän hetkisen tutkimuksen valossa iäkkäiden rokottamiseen. Esimerkiksi AstraZenecan rokotetta, jota Tampere sai erän viime viikolla, saa kansallisen suosituksen mukaisesti antaa vain alle 70-vuotiaille. Sen vuoksi riskiryhmiin kuuluvien 65–69-vuotiaiden rokotukset alkoivat Tampereella ennen iäkkäämpien rokotuksia.