Ratikkataide päätyi kartalle – "Valmistuu tänä vuonna paljon lisää..."

Tampereen Ratikka on julkaissut sivuillaan Ratikan taidekartan, joka kokoaa yhteen taideohjelman myötä jo toteutetut ja tänä vuonna valmistuvat taideteokset.

Taidekartta tarjoaa tietoa teoksista, ja sen avulla kävijät näkevät teosten sijainnit ratikkareitin varrella.

– Taideteoksia on jo ratikkareitin varrella valmiina ja valmistuu tänä vuonna paljon lisää, joten meillä oli tarve koota tietoa kaupunkilaisille ja vierailijoille helposti löydettävään muotoon. Nyt tieto kaikista Ratikan taiteen teoksista löytyy nopeasti ja selkeästi yhdestä paikasta, kertoo Tampereen kaupungin Raitiotien kehitysohjelman projektipäällikkö Antti Haukka tiedotteessa.

Ratikan taidekartta sisältää teoksen perustietojen lisäksi kuvia, videoita ja taiteilijahaastatteluja. Sisältöä päivitetään pitkin vuotta uusien teosten myötä.

– Kevään ja kesän aikana tulemme näkemään taidetta lukuisilla pysäkeillä sekä kymmenissä sähkökaapeissa, kun raitiotien osan 1 taidekokonaisuus valmistuu, Ratikan taiteen toteutuksen koordinoinnista vastaava Frei Zimmer Oy:n koordinaattori Heini Orell kertoo.

Kun taideteoksia tulee lisää tuleville ratikkareiteille, ne tuodaan jatkossa Ratikan taidekarttaan.

Tampereen Ratikka tuo taiteen osaksi matkustuskokemusta. Ratikan taideohjelman päämääränä on luoda laadukas ja ympäristön viihtyisyyttä parantava kokonaisuus sekä raitiotien rakentamisen että Ratikan toiminnan aikana. Tällä hetkellä 76 taiteilijaa on osallistunut 21 taideprojektiin. Ratikan taiteen kokonaisuudesta vastaa Tampereen kaupungin raitiotien kehitysohjelma. Toteutusta koordinoi Frei Zimmer Oy.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut