Olli Lindholmin kuolemasta on kulunut kaksi vuotta – IL: Karri Kivi muistelee edesmennyttä ystäväänsä

Karri Kivi muistelee kaksi vuotta sitten edesmennyttä Olli Lindholmia. Kiven mukaan molempia yhdisti muun muassa tökerö puhetapa, johon sisältyi myös runsaasti erikoislaatuista huumoria. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

– Ookke oli ainoa, joka tiesi musta aivan kaiken, kuvailee jääkiekkovalmentaja Karri Kivi hänen ja edesmenneen Olli Lindholmin välistä ystävyyttä.

Karri Kivi muistelee Lindholmia Iltalehden haastattelussa. Lindholmin kuolemasta on perjantaina kulunut kaksi vuotta.

Kivi alkoi ymmärtää Lindholmin sielunmaisemaa jo hieman ennakkoon  – vuonna 1992, jolloin Tampereella syntynyt puolustaja siirtyi Porin Ässiin pelaamaan.

– Kaikki 1960- ja 70-luvuilla syntyneet porilaiset äijät on samankaltaisia. Kun menin vuonna 1992 Ässiin pelaamaan, se oli kuin olisi hullujen joukkoon mennyt. Se oli niin erilaista kuin mihin olin Tampereella kasvaneena tottunut, Kivi muistelee.

Lindholmin kuolemaa edeltäneenä viikonloppuna kaksikko puhui keskenään viimeistä kertaa. Lindholm oli pysähtynyt kahville LInnatuuleen.

– Puhelu kesti lähemmäs pari tuntia – pidempään, kun koskaan aikaisemmin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut