Tamperelaisvalmentajaa syytettiin kunnianloukkauksesta, asianomistajana vanha kollega – käräjäoikeus hylkäsi syytteen

Pirkanmaan käräjäoikeus on antanut päätöksensä tapauksessa, jossa Tampereella hyvin tuttua joukkuelajin valmentajaa syytettiin kunnianloukkauksesta. Valmentajan väitettiin kutsuneen seuran entistä valmentajaa julkisessa tilaisuudessa seksuaalirikollisuuteen viittaavalla nimikkeellä.

Oikeus toteaa päätöksessään yksiselitteisesti, että valmentaja ei ole syyllistynyt siihen, mistä hänelle on vaadittu rangaistusta. Tilanteen taustalla on ollut seuran entiseen valmentajaan liittyvä kiistatilanne: tälle oli ilmoitettu kesäkuussa 2020, ettei hänen valmentajasopimustaan jatketa ja myös hänen valmennusoikeutensa oli evätty. Hän oli tyytymätön siihen, ettei ollut saanut perusteluja ratkaisulle. Hänen mukaansa syytetty valmentaja oli kertonut julkisessa tilaisuudessa syyksi sen, että hän on pedofiili. Asiasta oli toisen käden tieto.

Syytetty valmentaja kiisti esitutkinnassa väittäneensä erotettua valmentajaa pedofiiliksi. Hänen mukaansa erotusratkaisun taustalla oli monen vuoden ajalta kertynyt palaute: valmentaja oli ollut valmentaessaan hyvin impulsiivinen ja autoritäärinen, ja saanut erityisen paljon negatiivista palautetta kasvatuksellisesta puolesta. Valmentaja oli lähettänyt viestejä joukkueen tytöille, eivätkä tyttöjen vanhemmat olleet siitä pitäneet.

Oikeus totesi, että väitetty pedofiilisyytös tai edes siihen viittaava tulkinta oli tullut palaverissa esille siinä vaiheessa, kun syytetty valmentaja oli lukenut asianomistajana olevan valmentajan itse lähettämän viestin ääneen. Syytetty valmentaja ei ottanut asiaa millään muulla tavalla palaverissa esille, joka kävi selväksi henkilötodistelussa.

Tuomio ei ole lainvoimainen, vaan siihen voi hakea muutosta valittamalla hovioikeuteen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut