Tässä on Tampereen nuorisovaltuuston vaalien ylivoimainen ääniharava – "Älyttömän hyvältähän tämä tuntuu..."

Arttu Vuori haluaisi täkäläiselle nuorisovaltuustolle aiempaa aktiivisemman roolin päätöksenteossa. Pekka Ruissalo
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tampereen nuorisovaltuuston hallitus on valittu.

Tampereen nuorisovaltuuston ensimmäiset kaupunginlaajuiset hallitusvaalit järjestettiin 16.–28. marraskuuta ja niissä valittiin yhdeksän henkilöä Nuorisovaltuuston hallitukseen. Vaaleissa äänesti 6 382 nuorta noin 16 000 äänioikeutetusta ja äänestysprosentti oli 39,6.

Ylivoimainen ääniharava oli Arttu Vuori 1836 äänellä.

Nuorille on saatava lisää vaikutusvaltaa, sanoo Tampereen nuorisovaltuuston puheenjohtaja

Hallitukseen valittiin vaalituloksen mukaisesti Vuori, Maria Markkula, Leo Boström, Aada Aho, Suvi Brusin, Inka Pekkola, Patrik Jokela, Eetu Hukkanen ja Anna Lindström.

Nuorisovaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Arttu Vuori ja varapuheenjohtajiksi Maria Markkula, Leo Boström ja Aada Aho.

– Älyttömän hyvältähän tämä tuntuu, on hienoa päästä jatkamaan jo viime kaudella aloitettua tärkeää työtä tamperelaisten nuorten puolesta. On aivan mahtavaa saada toimia tämän kauden Nuorisovaltuustomme puheenjohtajana, meillä on kasassa aivan mahtava joukkue ja saadaan varmasti aikaan vaikka mitä hienoa! toteaa Nuorisovaltuuston puheenjohtaja Arttu Vuori tiedotteessa.

– Tamperelaiset nuoret ovat ensimmäistä kertaa saaneet itse äänestää Nuorisovaltuustonsa johtohenkilöt, ja meillä on entistäkin suurempi vastuu edistää aidosti nuorille tärkeitä asioita, kuten matalan kynnyksen mielenterveyspalveluita, oppilaitosten välistä tasa-arvoa, kestävää kehitystä ja erilaisia harrastusmahdollisuuksia, Vuori jatkaa.

Tampereen nuorisovaltuusto (nuva) on uskonnollisesti ja puoluepoliittisesti sitoutumaton kaupungin vaikuttamistoimielin, joka pyrkii tuomaan nuorten ääntä esiin kaupungin päätöksenteossa sekä parantamaan heidän vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksiaan. Nuorisovaltuusto on perustettu vuonna 1998, jolloin se sai nimen Nuorisofoorumi. Nimi vaihdettiin keväällä 2015 Suurkokouksessa Nuorisovaltuustoksi.

Järjestäytymiskokouksessa valittiin lisäksi Nuorisovaltuuston edustajia kaupungin eri toimielimiin. Tampereen nuorisovaltuustolla on jokaisessa lautakunnissa ja kaupunginvaltuustossa kaksi puhe- ja läsnäolo-oikeutettua edustajaa ja se toivoo saavansa vielä edustajan kaupunginhallituksen kokouksiin.

Tampereen nuorisovaltuuston hallitusvaalien tulos

1. Arttu Vuori 1836

2. Maria Markkula 675

3. Leo Boström 565

4. Aada Aho 449

5. Suvi Brusin 363

6. Inka Pekkola 286

7. Patrik Jokela 266

8. Eetu Hukkanen 258

9. Anna Lindström 229

10. Eerik Vistbacka 223

11. Inka Jämsen 212

12. Aleksi Peltosaari 160

13. Miro Viitanen 154

14. Lotta Forsström 126

Tyhjät: 583

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut