Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukuisista huumerikoksista syytetyn Niko Ranta-ahon vangitsemista käsitellään perjantaina Tampereella – istunnossa ei sallita lainkaan kuvaamista

Lukuisista huumausainerikoksista epäillyn ja niin sanottuun Katiska-oikeudenkäyntiin päätekijänä liitetyn pirkanmaalaislähtöisen Niko Ranta-ahon, 33, vangitsemista käsitellään tänään Tampereella Pirkanmaan käräjäoikeudessa kello 14 alkaen.

Vangitsemisoikeudenkäyntiin liittyen on jo toimitettu sellainen ennakkotieto, ettei oikeuden puheenjohtaja salli kuvaamista istunnon aikana ollenkaan. Menettely on hyvin poikkeuksellinen, ja koskee yleensä tapauksia joissa käsitellään törkeitä seksuaalirikoksia.

Kyseessä on rikoskokonaisuus, joka ei liity aiempaan Katiska-oikeudenkäyntiin. Katiska on saanut huomattavasti julkisuutta muun muassa siksi, että sen pääsyytetyt ovat esiintyneet jopa poikkeuksellisen paljon julkisuudessa. Kokonaisuuteen liittyen on vangittu aiemmin useampi pirkanmaalainen henkilö.

Ranta-ahoa epäillään uudessa rikoskokonaisuudessa törkeiden huumausainerikosten lisäksi myös törkeästä veropetoksesta.