Tampereen kaupungin koronavuoden plussa nousemassa lähes 65 miljoonaan – "Taloudessa ole mitään ylimääräistä liikkumavaraa"

Tampereen kaupungin vuoden 2020 tilikauden tulokseksi arvioidaan muodostuvan 64,8 miljoonaa euroa, tiedottaa Tampereen kaupunki.

Tampereen kaupunkikonsernin tuloksesta on tulossa noin 100 miljoonaa euroa ylijäämäinen.

Positiiviseen tulokseen vaikuttivat ennen kaikkea valtiolta saadut koronatuet, mutta ilman niitäkin tulos olisi ollut noin 15 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Tämä on 15 miljoonaa euroa alkuperäistä talousarviota parempi. Tampereen kaupungin mukaan hyvän tuloksen taustalla olivat lisäksi vuonna 2018 käynnistetyn talousohjelman vaikutukset sekä odotettua parempi verotulokertymä.

Valtionosuuden 68,5 miljoonan euron tukipakettiin sisältyivät kunnallisverotulojen menetysten kompensointi, koronapandemian suojavarustekustannusten ja testaus- ja jäljityskustannusten korvaukset sekä ammatillisen koulutuksen valtionosuuden korotus. Valtion tukien ja pandemiasta aiheutuneiden säästöjen yhteisvaikutus oli 117,5 miljoonaa euroa.

– Hyvän tuloksen myötä meillä on paremmat mahdollisuudet huolehtia tärkeistä kaupunkilaisten palveluista ja investoinneista. Työtä talouden pitämiseksi tasapainossa on jatkettava, jotta talous ei nopeasti notkahda pakkasen puolelle, toteaa pormestari Lauri Lyly (sd.) Tampereen kaupungin tiedotteessa.

– Vuosi 2020 oli kaupungin taloudessa yllätyksellinen ja oli lopulta poikkeuksellisen positiivinen. Koronan vaikutuksia vuoden 2021 talouteen on tässä vaiheessa kuitenkin hyvin vaikea arvioida ja näkymiin sisältyy paljon epävarmuutta. Tämän vuoksi ei taloudessa ole mitään ylimääräistä liikkumavaraa, toteaa konsernijohtaja Juha Yli-Rajala tiedotteessa.

Kaupunginhallitus käsittelee Tampereen kaupungin lopullista tilinpäätöstä 29.3.2021 ja valtuusto 17.5.2021.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut