Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen kaupunki lähtee yhteistyöhön Unicefin kanssa – "Investointi lasten hyvään elämään varmistaa koko kunnan tulevaisuuden"

Tampereen kaupunki on hakenut ja valittu mukaan ihmisoikeusjärjestö Unicefin Lapsiystävällinen kunta –kehittämistyöhön seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Lapsiystävällinen kunta -malli perustuu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen ja Unicefin kansainväliseen Child Friendly Cities -malliin.

Unicef tarjoaa mukana oleville kunnille koulutusta, tukea ja materiaaleja lapsiystävällisyyden edistämiseen.

Kehittämistyön avulla kunnissa opitaan löytämään oikeita ratkaisuja lasten ja nuorten arjen ja hyvinvoinnin parantamiseen. Erityisesti heikoimmassa asemassa olevien lasten oikeuksien toteutumista arvioidaan ja edistetään yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Suomessa mallia on toteutettu vuodesta 2012 lähtien ja mukana on tällä hetkellä 44 kuntaa eri puolilta Suomea. Tampereen lisäksi vuonna 2021 kehittämistyön aloittaa seitsemän muuta kuntaa: Helsinki, Kurikka, Liperi, Sotkamo, Vantaa, Vesilahti ja Vihti. Onnistuneesta kehittämistyöstä Unicef myöntää kunnalle Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen.

Tavoitteena on, että lasten oikeudet toteutuvat mahdollisimman hyvin ja yhdenvertaisesti.

– Lapsiystävällisyys on inhimillisestä ja oikeudellisesta näkökulmasta oikea toimintatapa. Lisäksi investointi lasten hyvään elämään varmistaa koko kunnan kestävän tulevaisuuden, sanoo lapsiystävällisen hallinnon erityisasiantuntija Sanna Koskinen Suomen Unicefilta.