Tampereen kaupunki muistuttaa kiinteistöjä talven kunnossapitovastuista

Vastuunjakoa havainnollistetaan tällä kuvalla. Tampereen kaupunki
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Runsaslumisen talven vuoksi Tampereen kaupunki muistuttaa nyt kiinteistöjä talvikunnossapitovastuista. Kaupungin ja kiinteistön omistajan tai haltijan velvoitteet kadun hoidossa määritellään katujen kunnossa- ja puhtaanapitolaissa.

Kaupunki auraa ajoradan, sekä yhdistetyn tai rinnakkaisen pyörätien ja jalkakäytävän. Jos jalankulkijoille ja pyöräilijöille tarkoitettu väylä on eroteltu rakenteellisesti toisistaan, esimerkiksi viherkaistalla tai sadevesikourulla, vastaa kaupunki pyörätien ja kiinteistö jalkakäytävän talvihoidosta.

Kiinteistön haltijat vastaavat jalkakäytävien talvikunnossapidosta kiinteistöjensä edustalla. Jalkakäytävät ovat pääsääntöisesti kiinteistön haltijoiden eli käytännössä kiinteistönhuoltoyritysten, talonmiesten ja talonomistajien hoidossa.

Kaupungin talvikunnossapitovastuulla on ainoastaan yksittäisiä pientalovaltaisten alueiden jalkakäytäväosuuksia.

Kiinteistön haltijan tehtävänä on pitää tontin kohdalla oleva jalkakäytävä kulkukelpoisena poistamalla jalankulkua haittaava lumi ja jää sekä jalkakäytävälle kertyneet lumikasat ja aurausvallit. Lunta ei saa kuljettaa kiinteistön alueelta kadun ajoradalle, jalkakäytävälle/pyörätielle tai muulle yleiselle alueelle, vaan lumet pitää läjittää omalle tontille tai kuljettaa lumenvastaanottopaikalle.

Kiinteistön haltija huolehtii myös tontille johtavan kulkutien kunnossapidosta. Jos tonttiliittymän eteen on kertynyt aurausvalli, kuuluu kulkutien avaaminen kiinteistön haltijalle. Tonttiliittymän talvikunnossapito on hoidettava kadun ajoradan reunasta alkaen kiinteistön rajaan asti.

Tonttiliittymään kertyneiden aurausvallien poiston lisäksi kiinteistön haltijalle kuuluu tontille kulkevien väylien, ovien edustojen ja portaiden kunnossapitotyöt. Tontin läpi kulkevat yleiset väylät ovat myös kiinteistön kunnossapidon piirissä, ellei kaupungin kanssa toisin ole sovittu.

Kommentoi

Mainos: Pirkanmaan Osuuskauppa

Kuka olet ilman titteliäsi? Ihmisten työpaikan mallit kertovat

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut