Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Monista poikkeuksellisista murhatutkinnoista tuttu tamperelaispoliisi lähtee töihin Brysseliin – "Pitää elää niin kuin opettaa"

Useissa paljon julkisuutta saaneissa rikostutkinnoissa tutkinnanjohtajana nähty nokialainen rikosylikomisario Jari Kinnunen, 61, lähtee töihin Brysseliin.

Kinnunen kertoi asiasta itse Radio Musan ohjelmassaan.

Kinnunen vahvistaa Tamperelaiselle tulleensa valituksi asiantuntijatehtävään. Kysymyksessä on CPCC-direktoraatin virka Euroopan Unionissa. Direktoraatti vastaa osaltaan kansainvälisistä kriisinhallintaoperaatioista esimerkiksi Irakissa ja Afrikassa. Kinnusen mukaan lähtö vaatii vielä kotimaassa tehtäviä sopimuksia ja järjestelyitä ennen kuin mikään on lopullisesti varmaa.

– Muutan Brysseliin keväällä, mutta kirjat pysyvät Nokialla, kertoo Kinnunen, joka on antanut suostumuksensa myös täkäläiselle Kokoomukselle kuntavaaleihin liittyen.

Kansainväliset tehtävät ovat Kinnuselle jo entuudestaan tuttuja. Hän on ohjeistanut monesti kollegoitaan siitä, että kansainvälisiin tehtäviin kannattaa lähteä jos vain mahdollisuus tarjotaan.

– Ajattelen tässä kohtaa niin, että pitää elää niin kuin opettaa, Kinnunen sanoo.

Kinnunen on ollut tutkinnanjohtajana useammassa paljon julkisuutta saaneessa murhatapauksessa. Näihin lukeutuvat viime vuosina muun muassa Tesomalla sattunut puukotustapaus sekä niin sanottu Viialan-palkkamurha.

Uutista päivitetty 10.2. kello 8.26: Lisätty tieto kotimaassa tehtävistä sopimuksista ja järjestelyistä virkaan liittyen.