Monista poikkeuksellisista murhatutkinnoista tuttu tamperelaispoliisi lähtee töihin Brysseliin – "Pitää elää niin kuin opettaa"

Sisä-Suomen poliisin kokenut rikosylikomisario Jari Kinnunen lähtee töihin Brysseliin. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Useissa paljon julkisuutta saaneissa rikostutkinnoissa tutkinnanjohtajana nähty nokialainen rikosylikomisario Jari Kinnunen, 61, lähtee töihin Brysseliin.

Kinnunen kertoi asiasta itse Radio Musan ohjelmassaan.

Kinnunen vahvistaa Tamperelaiselle tulleensa valituksi asiantuntijatehtävään. Kysymyksessä on CPCC-direktoraatin virka Euroopan Unionissa. Direktoraatti vastaa osaltaan kansainvälisistä kriisinhallintaoperaatioista esimerkiksi Irakissa ja Afrikassa. Kinnusen mukaan lähtö vaatii vielä kotimaassa tehtäviä sopimuksia ja järjestelyitä ennen kuin mikään on lopullisesti varmaa.

– Muutan Brysseliin keväällä, mutta kirjat pysyvät Nokialla, kertoo Kinnunen, joka on antanut suostumuksensa myös täkäläiselle Kokoomukselle kuntavaaleihin liittyen.

Kansainväliset tehtävät ovat Kinnuselle jo entuudestaan tuttuja. Hän on ohjeistanut monesti kollegoitaan siitä, että kansainvälisiin tehtäviin kannattaa lähteä jos vain mahdollisuus tarjotaan.

– Ajattelen tässä kohtaa niin, että pitää elää niin kuin opettaa, Kinnunen sanoo.

Kinnunen on ollut tutkinnanjohtajana useammassa paljon julkisuutta saaneessa murhatapauksessa. Näihin lukeutuvat viime vuosina muun muassa Tesomalla sattunut puukotustapaus sekä niin sanottu Viialan-palkkamurha.

Uutista päivitetty 10.2. kello 8.26: Lisätty tieto kotimaassa tehtävistä sopimuksista ja järjestelyistä virkaan liittyen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut