Pirkanmaalla todettu yhteensä 8 muuntokoronatapausta – puolet tartunnoista saatu ulkomailta

Pirkanmaalla todettiin viime viikolla 134 uutta koronavirustartuntaa. Niistä 71 prosentin lähde pystyttiin jäljittämään, tiedottaa Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä eli koronanyrkki.

Pirkanmaalla koronan ilmaantuvuusluku kahden viikon ajalta oli viime viikon päättyessä 48 tapausta 100 000 asukasta kohti. Positiivisten löydösten prosenttiosuus Fimlabin testeistä on 1,4 prosenttia.

Pirkanmaalla on todettu yhteensä kahdeksan muuntovirustapausta: neljä Iso-Britannian varianttia ja neljä Etelä-Afrikan varianttia. Puolet molempien virusmuunnosten tartunnoista on saatu ulkomailta.

Viime viikon tartunnoista suurin osa oli peräisin Pirkanmaalla. Sairastuneista yli kolmasosa oli jo sairastuessaan karanteenissa. Eniten tartuntoja oli 20–29-vuotiailla.

Jäljitetyistä 95:stä tapauksesta 35 tuli perheiden sisältä. Perheiden sisälle tartunnat ovat tulleet edellisviikkojen tartunnan lähteistä. Sukulaisten tai ystävien tapaamisesta tartunnan sai 18 henkilöä. Yksityisistä juhlista sairastui 15 henkilöä. Työpaikalta tuli 12 tartuntaa kuudessa eri työpaikassa. Ulkomailta tuli viisi tartuntaa. Vapaa-ajan harrastuksista saatiin kolme ja baarista kaksi tapausta. Koulutartuntoja oli kaksi ja päiväkotitartuntoja yksi.

Taysin syöpäosaston tartuntaketju on sammunut ja osasto on avattu. Hatanpään kuntoutusosasto avataan ensi viikolla, kun henkilökunnan karanteenit ovat päättyneet.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän linjaukset ovat voimassa 1.3. asti. Vuoden alusta käynnistynyt lasten ja nuorten harrastustoiminta ei ole aiheuttanut merkittävästi tartuntoja ja se voi jatkua koronanyrkin mukaan nykymuotoisena. Koronanyrkki suosittelee, ettei koululaisten hiihtolomalla matkusteta koronan leviämisvaiheen alueille.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut