Syyte: Nainen tarttui miestä rinnuksista tupakkapaikalla ja kutsui tätä seksuaalirikolliseksi – syyttäjä vaatii kahdelle naiselle sakkorangaistuksia neljästä eri rikoksesta

Pirkanmaan käräjäoikeus on käsitellyt tällä viikolla rikostapausta, joka ajoittuu marraskuuhun 2018. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Kihlakunnansyyttäjä Minna Miesmäki vaatii kahdelle naiselle sakkorangaistuksia tapahtumasarjasta, joka ajoittuu marraskuuhun 2018 ja Tampereelle. Tuolloin naiset olivat täkäläisen kauppakeskuksen edustalla tupakoimassa. Tupakalla oli myös ulkomaalaistaustainen mies.

Syytteen mukaan tilanne kärjistyi, kun toinen naisista tarttui miestä rinnuksista kiinni ja nosti tämän seinää vasten. Tässä yhteydessä nainen myös kysyi mieheltä, haluaako että hän hakkaa tämän "samalla tavalla kuin kesällä". Nainen oli käskenyt miehen myös poistumaan paikalta tehostaen käskyään uhkaamalla "parin henkilön" tulemaan hakkaaman tämän.

Naisen mukana ollut toinen nainen oli halventanut miestä käyttämällä tästä nimitystä, joka viittaa seksuaalirikolliseen. Molemmat naiset olivat käyttäneet miehestä tätä ilmaisua. Toinen naisista oli jatkanut nimittelyä puhelinkeskustelussa, jonka oli käynyt miehen siskon kanssa. Toinen naisista oli taas nähnyt miehen tuttavan saman päivän aikana rautatieasemalla, ja käyttänyt miehestä samaa seksuaalirikolliseen viittaavaa nimitystä.

Syyttäjä hakee molemmille naisille sakkorangaistuksia. Uhrina ollut mies on esittänyt rangaistusvaatimukset jokaiseen neljään syytekohtaan liittyen.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut