Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mika Hilander viettää uransa loppuvuodet Valkeakoskella – "Ei kannata roikkua paikoissa, missä sinun ei haluta olevan"

Ilveksen kasvatin, seuraa pitkään edustaneen maalivahti Mika Hilanderin tulevaisuudesta käytiin spekulaatioita jo kauden 2020 alla. Huhuiltiin, että miestä ostetaan tosimielellä Valkeakosken Hakan riveihin.

Kauden päätyttyä huhu realisoitui. Ilveksen faniosastolta jokunen ihmetteli sitä, miksei Hilander pelannut maalissa kauden päätösottelussa Honkaa vastaan. Nuoriso sai sen sijaan vastuuta ja käytti sen: maalivahti Eetu Huuhtanen sai marraskuisessa päätösottelussa oman tilaisuutensa ja samassa matsissa Maksim Stjopin teki kenties oman ulkomaansiirtonsa kannalta ratkaisevat kaksi maalia.

Ajatus varamaalivahdin roolista Ilveksessä ei sytyttänyt, vaan maisema vaihtui. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että 37-vuotias Hilander viettää uransa viimeiset pelivuodet Valkeakoskella.

Kommenttien perusteella lähtö kasvattajaseurasta ei herätä ainoastaan mukavia tuntemuksia.

– Mukavampi olla sellaisessa paikassa, missä sinun halutaan olevan. Ei kannata roikkua paikoissa, missä sinun ei haluta olevan. Mitä vaihtoehtoja siinä itselläni oli, niin niiden välillä valinta oli helppo, Hilander kommentoi Veikkausliigan nettisivuilla.

Kovaääninen, ottelun aikana hyvin värikkäästikin omaa joukkuettaan ohjaava maalivahti on Valkeakoskella lähtökohtaisesti selkeä ykkösvahti. Haastajia ovat 20-vuotias Aatu Hakala ja 18-vuotias Kalle Kohonen. Tehtaan kentän maalivahtiosasto meni viime kauteen verrattuna käytännössä täydellisesti uuteen uskoon.

Ilves-päävalmentaja Jarkko Wissin vanha pelikaveri Teemu Tainio on joukkueen päävalmentaja, joten auktoriteettia löytyy ja pelipaikka ansaitaan peliesitysten perusteella.

– Vaikuttaa pelien perusteella dynaamisen oloiselta joukkueelta. Liikkuva ja aktiivinen ryhmä. Vielä kun saadaan kaikki jätkät mukaan, niin minulla on luottavainen olo meidän joukkueeseen, Hilander kommentoi.