Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Vapriikin Ritarit-näyttelyn avaus siirtyy – "Valitettavasti vallitseva koronavirustilanne Euroopassa myöhästyttää esinelainojamme"

Tampereen Vapriikin kevään uutuusnäyttely Ritarit ei pääse avautumaan aikataulussaan maaliskuussa.

Koronaviruksen tuomat haasteet siirtävät näyttelyn avajaispäivää kahdella kuukaudella, ja Ritarit ratsastavat Vapriikkiin nyt 20.5. Näyttely saa jatkoaikaa loppupäästä, ja sulkeutuu vasta 5.12.

– Valitettavasti vallitseva koronavirustilanne Euroopassa myöhästyttää esinelainojamme, kertoo näyttelypäällikkö Marjo Meriluoto tiedotteessa.

Vapriikin näyttelyssä perehdytään ritariluokan syntyyn sekä ritarien koulutukseen, varustukseen ja elämään niin kotilinnoissa, turnajaisissa kuin taistelukentilläkin. Samalla esitellään tunnetuimpia ritareita ja pohditaan, miten ritarillisuus ja ritarilaitos näkyvät edelleen nykypäivässä.

Ritarit-näyttelyn noin 200 esineen joukossa on muun muassa mestarillisesti taottuja ja upeasti koristeltuja ja haarniskoita, kypäriä, miekkoja, kilpiä, peitsiä sekä ritarin hevoselle kuuluneita varusteita Euroopan eri haarniskatyöpajoista.

Näyttelyn on tuottanut firenzeläinen Contemporanea Progetti yhteistyössä Vapriikin kanssa.