G Livelab sai kulttuuritekopalkinnon – "Poikkeusaikana musiikkiklubi on urheasti innovoinut ja järjestänyt tapahtumia aina kun on ollut mahdollista"

G Livelab Tampere palkittiin vuoden 2020 kulttuuritekopalkinnolla. Arkistokuva vuodelta 2019. Petteri Mäkinen

Tampereen kaupungin vuoden 2020 kulttuuritekopalkinto on myönnetty G Livelab Tampereelle. G Livelab on Frenckellin entiseen pannuhuoneeseen vuonna 2019 perustettu elävän musiikin keikkapaikka.

Perusteluiden mukaan G Livelab on uudistanut kaupungin musiikkitarjontaa ja on uusi, arvokas lisä alueen kulttuurielämään. Klubilla on esiintyjiä lähes kaikista genreistä: jazzia, rockia, klassista musiikkia ja lastenkonsertteja.

– Poikkeusaikana musiikkiklubi on urheasti innovoinut ja järjestänyt tapahtumia aina kun on koronarajoitusten osalta ollut mahdollista. Klubin toiminta on elävöittänyt Vanhan kirjastotalon puistoa niin kesällä kuin talvellakin, valintaa perustellaan.

Tampereen kaupungin apulaispormestari Johanna Loukaskorven mukaan koronapandemia on kurittanut tapahtuma-alaa ennennäkemättömän rankasti ja vaikeuttanut luovan alan toimijoiden mahdollisuuksia tehdä työtään.

– Sivistys- ja kulttuurilautakunta halusi palkita kulttuuritekopalkinnolla tänä vuonna alueellamme toimivan yrityksen, joka on koronavuonna luonut uusia ratkaisuja, jotta kuntalaisilla on ollut mahdollisuus rajoitusten keskelläkin nauttia laadukkaasta klubimusiikista, Loukaskorpi sanoo tiedotteessa.

– Vuoden kulttuuriteko -palkinnon saaminen lämmittää mieltä erittäin paljon. Palkinto kuuluu tietenkin koko G Livelabin upealle tiimille sekä omistajallemme Muusikkojen liitolle. Olemme tehneet parhaamme, että ihmisillä olisi nyt poikkeusaikanakin mahdollisuus elävän musiikin kokemiseen, sillä taiteen hyvää tekevä energia välittyy parhaiten suoraan estradilta yleisöön, sydämestä sydämeen. Musiikin voima auttaa kriisin yli, G Livelabin toimitusjohtaja Annamaija Saarela kiittää tiedotteessa.

Kulttuuritekopalkinnon perusteena on erityinen ponnistus tamperelaisen kulttuurikentän kehittämisessä tai rikastuttamisessa. Sivistys- ja kulttuurilautakunta päätti palkinnon saajasta kuntalaisten ehdotusten perusteella. Ehdotuksia palkinnon saajista annettiin yhteensä lähes 300.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut