Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Patrik Laine katsoi penkiltä, kun oma joukkue nousi voittoon yön NHL-kierroksella – valmentaja tympiintyi löysään puolustamiseen

Hyökkääjä Patrik Laineen seura Columbus Blue Jackets voitti yön NHL-kierroksella Carolina Hurricanesin maalein 3–2, mutta Laine itse ei ollut ratkaisuhetkillä kentällä. Itseasiassa miestä ei nähty jäällä kertaakaan ottelun toisen erän jälkeen.

Syy asiaan löytyy Carolinan tasoitusmaaliin liittyneistä tapahtumista. Laine puolusti tilanteessa huomattavan laiskasti. Laine olisi voinut pelata kiekon pois, mutta se ajautui Carolinan Brock McGinnille joka sivalsi lähietäisyydeltä ottelun tasoihin.

Laineen puolustusvalmius on herättänyt aiemminkin keskustelua, ja miehen pelityyli on synnyttänyt kritiikkiä yksipuolisuudesta. Vaikuttaa siltä, että Laine luottaa suoraviivaisesti omaan laukaukseensa. Columbus Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella ei taas pidä lainkaan siitä, jos tähtihyökkääjäkin jättää oman puolustusvelvollisuutensa hoitamatta.

– Kyse ei ollut pelkästä yhdestä tilanteesta, vaan isommasta kokonaisuudesta. Sen selvittäminen on sisäinen asia. En lähde penkittämään pelaajaa huvin vuoksi, vaan syystä. Patrikin kanssa käydään keskustelua tietyistä asioista ja on tärkeää, että hän ymmärtää ne, Tortorella kommentoi ottelun jälkeen.