Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Supersuosittujen JonSukkien suunnittelija teki Orivedelle oman villasukkamallin – "Täytyyhän Suomen Villasukkapääkaupungilla olla ikioma sukkamalli"

Oriveden kaupunki on lanseerannut oman villasukkamallin. Oriveden kaupunkivillasukat on suunnitellut JonSukkien kehittäjä Jonna Kalliomäki (ent. Nordström).

− Täytyyhän Suomen Villasukkapääkaupungilla olla ikioma sukkamalli, sanoo Oriveden kaupungin villasukkakoordinaattoriksi palkattu Ulpu Aho tiedotteessa.

Sukkasuunnittelun lähtökohdaksi otettiin Oriveden ilme. Sukanvarren Väre-kuvio on poimittu Oriveden kaupungin logosta. Väre kuvaa virtaavaa vettä, kumpuilevia peltoja ja kenkätehdashistoriaa.

− Lisäksi varteen on valittu kuvioksi sydän kuvaamaan villasukkarakkautta ja kaupunkirakkautta omaa asuinpaikkaa kohtaan, kertoo kaupunkivillasukkaidean keksinyt Oriveden kaupungin yrityskoordinaattori Irene Suhonen tiedotteessa.

Orivesi-JonSukat voi neuloa Oriveden brändiväreissä pinkkeinä tai turkooseina.

− Orivesi-JonSukat on aloittelijallekin sopiva kirjoneulemalli, Aho kuvailee.

Oriveden kaupunkivillasukat on suunniteltu Novitan 7 veljestä -langalle tai muulle samanvahvuiselle langalle. Ohjeen voi ladata kaupungin verkkosivuilta. Ohje tulee esitteen muodossa jakoon myös kaupungintalon aulaan sekä lankakauppa Onnenlankamoiseen. Taitokeskus Orivesi on laatimassa neuleohjeesta ohuemman langan sisäsukkaversiota, joka tulee jakoon Taitokeskukselle.

Oriveden kaupungilla on täydet omistusoikeudet kaupunkivillasukkamalliin. Innokkailla neulojilla on kuitenkin mahdollisuus neuloa sukkia myös myyntiin. Myytävien sukkien yhteydessä tulee mainita, että kyseessä on Orivesi-JonSukat.

Orivesi-JonSukat on suunnitellut JonSukat-brändin luoja Jonna Kalliomäki. Hän kertoo tiedotteessa olleensa otettu ja innoissaan yhteistyöehdotuksesta. Kaupunkivillasukkien suunnittelu oli hänelle ensimmäinen projekti tätä laatua, ja haaste tuntui ensin jopa pelottavan suurelta.

− Mallia pyöriteltiin ja kieputeltiin moneen otteeseen ennen kuin pääsin tähän lopputulokseen. Näin jälkikäteen, kun malli on jo valmistunut, on vain todella ihanaa olla mukana tässä projektissa, Kalliomäki sanoo tiedotteessa.