Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rieväkadun ratikkajohdinvuorio raivattu, mutta korjaukset jatkuvat – Pystyssä ollut lava pudotti johtimia lähes puolen kilometrin matkalta

Kalevassa Rieväkadulla tapahtuneen raitiotien sähköratavaurion tapahtumapaikka on raivattu ja korjaustyöt ovat käynnissä, tiedottaa Tampereen Raitiotie Oy kello 13:n jälkeen.

Tieliikenteen reitit on palautettu normaaliksi ja Tampereen Ratikan kunnossapitoallianssi jatkaa radalla syntyneiden vaurioiden korjaamista paikan päällä. Sähköratavaurioiden korjaamisen arvioidaan valmistuvan torstaiaamuun mennessä.

Vaurio sattui maanantaiaamuna noin kello 8, kun kuorma-auton pystyasennossa ollut lava osui ajojohtimiin. Ajolankaa irtosi ja putosi arviolta 400–500 metrin matkalta. Tilanteesta ei aiheutunut vaaraa ulkopuolisille, mutta vaurio aiheutti häiriötä liikenteelle ja keskeytti Tampereen Ratikan koulutusajot.

– Erittäin harmittava tapahtuma kesken aamuliikennettä, mutta onneksi tilanteesta ei aiheutunut kenellekään vaaraa. Tämänkaltaisia vahinkoja voi raitiotiemaailmassa tapahtua, ja siksi olemme varautuneet poikkeustilanteisiin etukäteen, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö toteaa tiedotteessa.