Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere tukee huostaanotettujen nuorten kouluttautumista ja työllistymistä uusin keinoin

Tampereen kaupunki on mukana vuoden 2021 alussa alkaneessa 10-vuotisessa Nuoret SIB (Social Impact Bond) - hankkeessa, jossa tuetaan 15-17-vuotiaita huostaanotettuja nuoria kouluttautumaan ja työllistymään.

Hanke liittyy valtakunnalliseen Lapset SIB-kokonaisuuteen. Suomessa SIB-mallia on aiempina vuosina toteutettu eri kunnissa lapsiperheiden tukemiseksi. Nyt alkaneessa hankkeessa on mukana Tampereen lisäksi kolme muuta kaupunkia tai kuntaa.

Hankkeen tavoitteena on, että sijaishuollon nuorista 80 prosenttia saa vähintään toisen asteen tutkinnon ja 80 prosenttia on 25-vuotiaana ansiotyössä tai opiskelee.

Lastensuojelun sijaishuollossa olleista nuorista jopa puolet jää ilman peruskoulun jälkeistä tutkintoa. Yksi koulutuksen ja työn ulkopuolelle jäänyt nuori maksaa yhteiskunnalle vuodessa noin 18 000 euroa. Hankkeen avulla vahvistetaan nuorten luottamusta tulevaisuuteen ja kiinnittymistä yhteiskuntaan.

Mukana hankkeen valmistelussa ovat olleet Pesäpuu ry:n kehittäjänuoret, joilla kaikilla on kokemusta sijaishuollosta.