Vellamonkadulta löytyy Suomen ensimmäinen Turvallinen Palveluntuottaja – "Ihminen on kuitenkin kaiken toiminnan keskiössä"

Tampereelta löytyy Suomen ensimmäinen Turvallinen Palveluntuottaja. Kuvassa toimitusjohtaja Matti Tuominen ja kauppias Mikko Valtonen. Kesko
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

K-Market Vellamonkatu sai kunnian vastaanottaa Suomen ensimmäisen palvelualan Turvallinen Palveluntuottaja -sertifikaatin.

Turvallinen Palveluntuottaja on "ensimmäinen ihmiskeskeinen turvallisuuden sertifikaatti". Sen keskiössä on turvallinen asiakaskokemus, jonka varmistamiseksi kaupan toiminta auditoidaan asiakkaiden ja henkilökunnan toimesta. Tällä halutaan varmistaa, ettei yrityksen turvaverkossa ole puutteita.

Kauppias Mikko Valtonen on innoissaan sertifikaatista.

– Olemme huomanneet, että asiakkaat arvostavat turvallista asiointia ruokakaupassa. Auditointiprosessin myötä olemme toteuttaneet monta hyvää ideaa asiakaskokemuksen parantamiseksi liittyen turvalliseen asiointiin.

Turvallisuus syntyy pienistä teoista jokapäiväisessä toiminnassa. Koko henkilöstö lähti innolla mukaan kehitystyöhön”.

Turvallinen Palveluntuottaja -hankkeessa tehdään asiakaskokemukseen perustuvaa havainnointia asiakaspolun turvallisuuden kontaktipisteistä.

Näitä pisteitä ovat esimerkiksi palveluun saapuminen, asiointi kaupassa, kassapalvelut sekä palvelusta irtautuminen. Asiakkaat ovat huomioineet muun muassa asioinnin helppouden.

Henkilöstö osallistuu puolestaan itsearvioinnilla ja haastatteluilla. Saadut tulokset analysoidaan AnniTech Oy:n toimesta. Analysoitujen tulosten perusteella määritellään tavoitetaso sekä laaditaan toimenpideohjelma sen varmistamiseksi. Näiden avulla seurataan, että asiakaskokemus pysyy halutulla tasolla.

Toimitusjohtaja Matti Tuominen AnniTech Oy:stä kertoo auditointiprosessin olevan dynaamisempi ja ihmisläheisempi verrattuna perinteisiin laatu- ja turvallisuusauditointeihin.

– Olemme toimineet aktiivisesti turvallisuuden parissa jo vuosia, ja huomasimme, että turvallisuudesta puhuttaessa painotus on usein kovin työkalukeskeinen. Yritykset panostavat laatukäsikirjoihin ja teknisiin turvajärjestelmiin.

– Helposti unohtuu, että ihminen on kuitenkin kaiken toiminnan keskiössä, Tuominen sanoo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut