Tampereen katutaidekattaus pääsi kartalle – Kaupungissa on 130 luvallista katumaalausta, jotka voi nyt löytää helposti

Tampereen kaikki 130 julkisessa tilassa olevaa luvallista katutaidemaalausta on nyt laitettu yhdelle karttasivustolle osoitteeseen https://bit.ly/2M7f9Bl.

Kohteet ovat kartalla sijaintitietoineen, mukana ovat valokuvat teoksista ja useimmista on tekijätiedot ja muuta informaatiota.

Kartalta löytyy myös kaupungin luvalliset maalauspaikat sekä muutama maalaus lähikunnista.

Suurehkosta datamäärästä johtuen kartta toimii paremmin tietokoneella kuin kännykällä, viestittää karttaa ylläpitävä lastenkulttuuriyhdistys SirkusRakkausPumPum.

Kohteet on jaettu neljään osaan: muraalit/graffitit, luvalliset maalauspaikat, sähkömuuntamomaalaukset sekä sähkönjakokaappimaalaukset. Halutessa voi siis selata esimerkiksi vain muuntamoita ja jättää muut kohteet pois kartalta.

Kartta on tulossa lähiaikoina myös Tampereen Taidemuseon ja SirkusRakkausPumPumin kotisivuille.

SirkusRakkausPumPum ry:n katutaidevastaava Tomi Lastunen kertoo kartan tekemisen olleen mukava projekti. Miehellä oli paljon kuvia valmiina ja suurin osa teoksista ja niiden sijainneista tiedossa etukäteen.

– Sähkömuuntamomaalausten etsimisessä ja kuvaamisessa oli suurin vaiva, mutta oli hienoa nähdä ne myös paikan päällä eikä vain valokuvissa. Googlen karttapalvelu toimii erittäin hyvin, joten teknisesti kartta oli näppärä toteuttaa, hän iloitsee.

Lastunen on kokenut katutaiteilija. Hänen maalauksiaan on Tampereella julkisessa tilassa 18 kappaletta ja lähikunnissa kuusi kappaletta.

– Lisäksi yhdessä lasten kanssa maalaamiani teoksia on Tampereella 21 ja lähikunnissa kuusi.

Lastusen viisi vinkkiä

Käy katsomassa nämä kohteet

Hiedanrannan katutaidepuisto: Hiedanrannassa on kymmeniä maalauksia, joiden koko on yhteensä tuhansia neliömetrejä. Teokset ovat tyyleiltään erittäin monipuolisia, ja sen takia alueelta löytyykin varmasti jotain mielenkiintoista jokaiseen makuun. Kymmenien kotimaisten taitavien taiteilijoiden lisäksi alueella on taiteillut paljon kansainvälisiä maalareita. Suurimmat muraalit ovat noin 20 metriä korkeita. Lisäksi Hiedanrannassa on vaneriseinä, jota kuka vaan saa maalata milloin vain.

Takahuhdin koulun alikulkutunneli: SirkusRakkausPumPum ry:n ja lasten vuonna 2020 toteuttama yhteisötaideteos on erittäin hauska ja se varmasti piristää, vaikka teoksen aihe on vakava.

VTS:n asuinkerrostalo Opiskelijankadulla Hervannassa:

Maikki Rantalan, Tomi Lastusen ja Hennakirsikka Halmeen vuonna 2017 maalaama noin 25 metriä korkea muraali on värikäs katseenvangitsija harmaassa ympäristössä. Leikkisä maalaus muistuttaa maailmankaikkeuden mittasuhteista ja kuinka mielenkiintoisessa ympäristössä elämme, kunhan säilytämme mielenkiinnon ympäristöämme kohtaan. Maalauksesta löytyy myös yllätys, jos sitä tutkii pintaa syvemmältä.

Keskuspuhdistamon rakennustyömaa-aita Vihilahdessa: Aitoihin Spraycankontrol ry:n 12 taiteilijan vuonna 2020 maalaamat kaksi erillistä teoskokonaisuutta ovat hieno, mielenkiintoinen kokonaisuus erilaisia graffitityylejä. Lisäksi osa seinästä on vapaassa maalauskäytössä, joten koskaan ei tiedä etukäteen, millaisia teoksia siihen on päivittynyt.

SATOn asuinkerrostalo Saarenvainionkadulla Kaukajärvellä: Meksikolaisen taiteilijan Paola Delfinin vuonna 2019 maalaama 27 metriä korkea teos “Suku / Familia” on täydellinen esimerkki siitä, kuinka upea seinämaalaus voi olla harmaasävyisenäkin, kun se on tehty todella taitavasti. Teoksessa on huomioitu paikallisuus hienolla tavalla ikuistamalla maalaukseen taloyhtiön asukkaita.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut