Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereen katutaidekattaus pääsi kartalle – Kaupungissa on 130 luvallista katumaalausta, jotka voi nyt löytää helposti

Tampereen kaikki 130 julkisessa tilassa olevaa luvallista katutaidemaalausta on nyt laitettu yhdelle karttasivustolle osoitteeseen https://bit.ly/2M7f9Bl.

Kohteet ovat kartalla sijaintitietoineen, mukana ovat valokuvat teoksista ja useimmista on tekijätiedot ja muuta informaatiota.

Kartalta löytyy myös kaupungin luvalliset maalauspaikat sekä muutama maalaus lähikunnista.

Suurehkosta datamäärästä johtuen kartta toimii paremmin tietokoneella kuin kännykällä, viestittää karttaa ylläpitävä lastenkulttuuriyhdistys SirkusRakkausPumPum.

Kohteet on jaettu neljään osaan: muraalit/graffitit, luvalliset maalauspaikat, sähkömuuntamomaalaukset sekä sähkönjakokaappimaalaukset. Halutessa voi siis selata esimerkiksi vain muuntamoita ja jättää muut kohteet pois kartalta.

Kartta on tulossa lähiaikoina myös Tampereen Taidemuseon ja SirkusRakkausPumPumin kotisivuille.

SirkusRakkausPumPum ry:n katutaidevastaava Tomi Lastunen kertoo kartan tekemisen olleen mukava projekti. Miehellä oli paljon kuvia valmiina ja suurin osa teoksista ja niiden sijainneista tiedossa etukäteen.

– Sähkömuuntamomaalausten etsimisessä ja kuvaamisessa oli suurin vaiva, mutta oli hienoa nähdä ne myös paikan päällä eikä vain valokuvissa. Googlen karttapalvelu toimii erittäin hyvin, joten teknisesti kartta oli näppärä toteuttaa, hän iloitsee.

Lastunen on kokenut katutaiteilija. Hänen maalauksiaan on Tampereella julkisessa tilassa 18 kappaletta ja lähikunnissa kuusi kappaletta.

– Lisäksi yhdessä lasten kanssa maalaamiani teoksia on Tampereella 21 ja lähikunnissa kuusi.