Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenkadulle avautui uusi etninen ravintola – Kiinalaispaikka tarjoaa maassa hurjasti suosiota kasvattavia biáng biáng -nuudeleita

Tampereen keskustaan osoitteeseen Hämeenkatu 3 on avautunut uusi etninen ravintola Biáng. Tilassa oli aiemmin Masu-ravintola.

Kyseessä on pieni kiinalaisten ravintoloiden ketju. Ravintoloitsija ja yhtiön toimitusjohtaja Jiawei Kang avasi vaimonsa kanssa ensimmäisen Biáng-ravintolan Helsingin Stockmannille vuonna 2018, toisen kesäkuussa 2019 Helsingin Citycenteriin ja kolmannen lokakuussa 2019 Espoon Ainoa-kauppakeskukseen. Viime vuoden elokuussa he avasivat Noodle by biáng! -nuudeliravintolan Itä-Helsinkiin kauppakeskus Itikseen.

– Päätimme avata aitoa kiinalaista ruokaa tarjoavan ravintolan Suomeen, sillä meillä oli opiskelijoina vaikea löytää Helsingistä paikka, josta saa aitoa kiinalaista ruokaa kohtuulliseen hintaan. Olemme käyneet Ruotsissa, Saksassa, Ranskassa, Yhdysvalloissa ja toki myös Kiinassa tutkimassa kiinalaisten ravintoloiden toimintaa. Saimme matkojen pohjalta biáng-konseptin valmiiksi, Jiawei Kang kertoo.

Ravintolan nimi tulee Biáng biáng -nuudeleista, jotka ovat peräisin Kiinan pohjoisosista, jossa nuudelit ovat hyvin suosittua pikaruokaa.

Sana biáng tulee ravintolan internetsivun tiedotteen mukaan äänestä, joka nuudelista lähtee, kun sitä valmistettaessa lyödään pöytää vasten.

– Biáng biáng -nuudeleiden suosio on kasvanut Kiinassa lähivuosina huikeasti, sillä sitä on nopeasti saatavilla ja se on tuoretta sekä käsintehtyä. Biáng biáng -nuudeleiden kanssa sopii melkein mikä tahansa kastike. Biáng biáng -nuudelit näyttävät tavallisilta, mutta niiden tekeminen vaatii hyvin paljon taitoa.

Biáng biáng -nuudelit näyttävät tavallisilta, mutta niiden tekeminen vaatii hyvin paljon taitoa.

Kang löysi Tampereen ravintolatilan kiinteistönvälitystä tekevän kanta-asiakkaan kautta. Entinen Masun tila tuli hänen välitettäväkseen.

– Hänen mielestään liikeideamme sopii mainiosti tilaan ja Tampere kaipaa juuri meidän tyylistä ravintolaa valikoimaansa. Hän ehdotti tilaa meille ja päätimme ottaa haasteen vastaan, sillä meille on tullut useita sähköposteja ihmisiltä, jotka ovat pyytäneet, että avaisimme ravintolan Tampereelle.

– Remontoimme koko tilan uusiksi kiinalaisella tyylillä. Koronavuoden takia remontti venyi yllättävän pitkään, Jiawei Kang toteaa.