Tuleeko Kummolasta Mansen Joe Biden? – "Isompaa orkesteria johtaa vielä minuakin vanhempi kaveri"

Näkökulma: Kokoomus lähtee kevättä kohti kahdella pormestariehdokkaalla. Taistelumieli on erityisen korkealla.

Kokoomuksen Tampereen Aluejärjestö on päättänyt asettaa kaksi pormestariehdokasta kevään kuntavaaleihin: Anna-Kaisa Ikosen ja Kalervo Kummolan.

Puolue ilmoitti valinnoistaan Tampereen Komediateatterissa järjestetyssä tilaisuudessa perjantaina.

Kalervo Kummolaa huvitti kysymys siitä, miten hän kokee oman ikänsä suhteessa haettavaan tehtävään. Samaan kysymykseen yhdistyi myös istuvan pormestarin Lauri Lylyn (sd.) ikä. Kummola on 75-vuotias, Lyly täyttää tässä kuussa 68 vuotta.

– No, ajatellaanpa tilannetta rapakon takana, jossa kohtuullisen paljon Tamperetta isompaa orkesteria johtaa minuakin vielä muutaman vuoden vanhempi kaveri, vertasi Kummola itseään Joe Bideniin, Yhdysvaltojen 78-vuotiaaseen presidenttiin.

Eläköityminen ei ole todellakaan käynyt ”Kalen” mielessä.

– Olen ajatellut sillä tavalla, että niin kauan kuin joka päivä syntyy korvien välissä joku järkevä ajatus, niin tässä mennään mukana.

Minkäänlaista luovuttajan asennetta ei myöskään ole olemassa, vaikka lähtötilanteessa SDP:n povataan jyräävän Tampereen kuntavaaleissa.

– Ei ole pelkoa mistään. Tässä on kaksi osaavaa ehdokasta käyttöön, minä ja Anna-Kaisa. Muissa puolueissa tehdään muiden puolueiden asioita, me keskitymme omaan juttuumme täysillä, Kummola jyrähti.

Anna-Kaisa Ikonen on kansanedustaja, Tampereen yliopiston työelämäprofessori ja Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Pormestarin työ on jo entuudestaan tuttua.

– Pormestarin tehtävä on todella innostava ja koen, että minulla on siihen nyt uudenlaista virtaa ja annettavaa. Aiemman neljän vuoden aikana me teimme yhteistyössä monia kaupunkia määrittäviä päätöksiä yli puoluerajojen. Nytkin tulee monia isoja asioita, joihin voi vaikuttaa nimenomaan pormestarin paikalta. Kaupunki on ihmisten yhteisö.

Nuorten hyvinvointi huolettaa Ikosta keskeisesti.

– Yhä nuoremmat syyllistyvät yhä rajumpaan väkivaltaan. Tämä ilmiö tulee nyt viimeistään ottaa erityisen vakavasti.

Kansainvälisissä tehtävissä meritoitunut Kummola arvostaa Ikosessa ennen kaikkea sitä, että hänellä on hyvät kontaktit moniin eri suuntiin.

– Meillä on molemmilla hyvä suhde Helsingin päähän, Anna-Kaisalla tietysti ammattinsa puolesta nyt keskeisesti.

Ehdokkaat

Anna-Kaisa Ikonen, 43 vuotta. Kansanedustaja, entinen pormestari ja kokoomuksen varapuheenjohtaja.

Kalervo Kummola, 75 vuotta. Entinen kansanedustaja, SM-liigan historian ensimmäinen toimitusjohtaja ja pitkän linjan suomalainen jääkiekkovaikuttaja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut