Kokoomus asettaa pormestarikilpailuun kaksi ehdokasta: Anna-Kaisa Ikonen ja Kalervo Kummola lähtöviivalle

Kokoomuksen Tampereen Aluejärjestö asettaa kaksi kokenutta ja vahvaa pormestariehdokasta kevään kuntavaaleihin: Anna-Kaisa Ikosen ja Kalervo Kummolan.

Anna-Kaisa Ikonen on kansanedustaja, Tampereen yliopiston työelämäprofessori ja Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Parhaiten Ikonen tunnetaan Tampereen edellisenä pormestarina (2013 – 2017). Hän on toiminut myös valtiosihteerinä valtiovarainministeriössä kahdessa edellisessä maan hallituksessa.

Koulutukseltaan Ikonen on yhteiskuntatieteiden tohtori. Ikonen kuuluu Kokoomuksen puoluejohtoon varapuheenjohtajana.

– Pormestarin tehtävä on todella innostava ja koen, että minulla on siihen nyt uudenlaista virtaa ja annettavaa. Pormestarikaudellani teimme yhteistyössä yli puoluerajojen kaupungin tulevaisuuden kannalta merkittäviä päätöksiä, kuten tunneli, ratikka, areena, korkeakoulufuusio ja älykkään kaupungin kehittäminen ja nytkin edessä on monia isoja asioita, joihin voi vaikuttaa nimenomaan pormestarin paikalta. Kaupunki on ihmisten yhteisö ja haluan olla yhdessä rakentamassa tästä paikkaa, jossa on hyvä kasvaa, elää ja ikääntyä. Palveluita on kehitettävä ihmisestä, ei hallinnosta käsin, välittäen.

Pääkonsuli, pitkän linjan poliitikko ja vaikuttaja Kalervo Kummola on ollut yli 20 vuotta Tampereen kaupunginvaltuustossa. Kummola toimii konsernijaoston puheenjohtajana, kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtajana sekä myös Kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtajana.

– Otan pormestarin tehtävän innolla vastaan, jos valtuusto näin päättää kuntavaalien jälkeen. Olen auttanut useita kaupunkikehityshankkeita eteenpäin, näistä hyvänä esimerkkinä Areena-hanke. Hyödynnän jatkossakin laajoja verkostojani Tampereen hyväksi. Koronakriisin jälkeen on aika keskittyä suurten infrahankkeiden sijasta myös tavallisiin kaupunkilaisiin, Kummola toteaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut