Nordealla viime vuonna ennätyskysyntä asuntolainoille Pirkanmaalla – "Lisääntynyt etätyö on saanut suomalaiset pohtimaan asumistaan uudella tavalla"

Nordean Tampereen toimipaikanjohtaja Tomi Tulonen. Petteri Mäkinen
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Pirkanmaalla toimivan Nordean Tampereen toimipaikan asuntolainakanta kasvoi yli 5 prosenttia vuoden 2020 aikana ja lainakysyntä pysyi erityisesti kevään jälkeen koko vuoden vilkkaana, tiedottaa Nordea.

Koko Suomessa asuntoluototus kasvoi 20 prosenttia. Lainaneuvottelut käytiin Pirkanmaalla suurimmaksi osaksi verkkotapaamisina.

– Asuntolainakysyntä oli alueellamme ennätyksellistä vuonna 2020. Suomalaisten taloustilanne on pysynyt vakaana, ja asumismenoista on selvitty pääsääntöisesti hyvin. Lisääntynyt etätyö on saanut suomalaiset pohtimaan asumistaan uudella tavalla. Olemme myös pystyneet varmistamaan pankkiasioinnin turvallisuuden pandemian aikana, mitä on tukenut digitaalisten kanavien kasvanut suosio, Tampereen toimipaikan johtaja Tomi Tulonen kertoo pankin tiedotteessa.

Asuntojen hinnat ovat olleet nousussa koronakriisin aikana. Yksi suurimmista syistä on ollut elvyttävä rahapolitiikka, mutta asuntohintojen nousun taustalla on myös muita ajureita.

– Asuntohintojen suotuisaa kehitystä selittävät useat tekijät. Ensinnäkin viime vuosina hintakehitys on ollut maltillista suhteessa tulojen kasvuun ja vuokriin, eikä kuplaa ole päässyt muodostumaan. Korkotason pysyminen erittäin matalalla sekä pankkien myöntämät lyhennysvapaat ovat pitäneet asumismenot maltillisina. Lomautusten määrän nopea lasku keväästä ja osaltaan myös päätös nostaa lainakattoa selittävät hyvää kehitystä, listaa Nordean ekonomisti Juho Kostiainen.

Tällä hetkellä näyttää, että asuntomarkkinoiden suotuisa kehitys jatkuu vuonna 2021.

– Paljon riippuu työllisyystilanteen kehityksestä ja siitä, riittävätkö sopivat kohteet markkinoilla, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että vuosi 2021 tulee jatkumaan suotuisalla linjalla. Vuosi 2020 on kuitenkin opettanut, että erilaisiin yllätyksiin tulee varautua ja tähän olemme kannustaneet myös asiakkaitamme. Asuntolainojen maksamisen ohella suomalaiset ovat innostuneet muun muassa säästämään ja sijoittamaan, jotta unelmia voi toteuttaa myös pandemian jälkeen”, Tulonen kertoo.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut