Runeberg-kirjallisuuspalkinto meni tamperelaiskirjailija Marisha Rasi-Koskiselle – "Kaikkea kirjoittamaani yhdistää ajatus siitä, että yksikin ihmismieli on kokonainen maailmankaikkeus"

Tamperelaiskirjailija Marisha Rasi-Koskinen on saanut tämän vuoden Runeberg-kirjallisuuspalkinnon romaanistaan REC (S&S).

Palkinnon saajan valitsi kahdeksan ehdokkaan joukosta raati, johon kuuluvat kirjailija Sinikka Vuola, kriitikko Marissa Mehr ja kirjallisuudentutkija, FT Julia Tidigs.

Raadin mukaan Marisha Rasi-Koskisen romaani REC on harvinaisen rohkea proosaluomus, kerrontaa, muotoa ja tilallisuutta yhdistävä ja testaava taideteos, joka muistuttaa tarinankerronnan vaarallisesta potentiaalista. REC on myös peli, silmänkääntötemppu, vakava leikki, mysteeri ja elämys, joka avautuu uusilla lukukerroilla erilaisena, raati toteaa.

REC on Rasi-Koskisen (s. 1975) kuudes kaunokirjallinen teos. Hän on ollut kerran aiemmin Runeberg-palkintoehdokkaana, vuonna 2014 novellikokoelmallaan Vaaleanpunainen meri.

Rasi-Koskisen nuortenromaani Auringon pimeä puoli (2019) sai lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon 2019 sekä Nuori Aleksis -palkinnon vuonna 2020.

– Kaikkea kirjoittamaani yhdistää ajatus siitä, että yksikin ihmismieli on kokonainen maailmankaikkeus, joka on ehkä paikallisesti ja hetkessä eheä, mutta josta juuri fragmentaarisuus ja tietynlainen sisäinen ristiriitaisuus tekee kiinnostavan. Kirjoittamalla havainnoin ja tutkin erilaisia rajoja, leikkauspisteitä ja törmäyksiä, Rasi-Koskinen kertoo tiedotteessa.

Runeberg-palkinto on sanomalehti Uusimaan, Porvoon kaupungin, Suomen Kirjailijaliiton, Suomen arvostelijain liiton ja Finlands svenska författareföreningin kirjallisuuspalkinto. Palkinto on perustettu vuonna 1986. Palkinto jaetaan vuosittain Porvoossa kansallisrunoilija Johan Ludvig Runebergin päivänä 5. helmikuuta. Palkintosumma on 20000 euroa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut