Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

PSHP: Rokoteannosten väli kolmeen kuukauteen – "Yhä useammalla riskissä oleville rokote nopeammin kuin alkuperäisessä aikataulussa"

Koronarokotteen annosten väli pitenee Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella 12 viikkoon keskiviikosta 10. helmikuuta lähtien.

PSHP tiedotti asiasta tänään.

THL on keskiviikkona ohjeistanut kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän suosituksesta, että vallitsevassa epidemiatilanteessa kaikkien koronarokotteiden annosväliä on suositeltavaa pidentää 12 viikkoon. Annosvälin pidennys ei THL:n mukaan heikennä rokotteen tehoa.

PSHP:n mukaan muutoksen ansiosta yhä useammat suurimmassa riskissä olevat kansalaiset voivat saada ensimmäisen rokotteen nopeammin kuin alkuperäisessä aikataulussa.

THL:n suosituksen mukaisesti Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueen kunnat, työterveyshuollot ja yksityiset toimijat siirtävät jo annetut toisen rokotuskerran ajat siten, että rokoteannosten väliksi tulee 12 viikkoa.